Home » Justitie » Atenție: șoferi băuți în trafic!

Atenție: șoferi băuți în trafic!

La sfârșit de săptămână, polițiștii au identificat în trafic mai mulți conducători auto care au comis infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind în prezent cercetați penal pentru faptele săvârșite.

Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit vineri pe strada Căpitan Grigore Ignat, un autovehicul condus de Gigel D., de 24 ani, domiciliat în municipiul Bârlad. Întrucât tânărul mirosea a alcool, polițiștii i-au solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul obținut fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că Gigel D. are permisul de conducere anulat, iar valabilitatea autorizației de circulație provizorie era expirată din luna august 2014.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Un alt șofer pe numele căruia a fost întocmit dosar penal este Ionel T., de 55 ani, din municipiul Vaslui. Tot vineri, acesta a fost depistat conducând un autovehicul pe strada Ceramica, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Sâmbătă, un alt șofer vasluian s-a ales cu dosar penal după ce, a fost implicat într-un accident pe Strada Andrei Mureșan, accident soldat numai cu avarii. Din cercetări, s-a constatat că Vlad G., în vârstă de 27 ani, din municipiul Vaslui, a condus un autovehicul pe strada Andrei Mureșanu deși anterior consumase băuturi alcoolice. La un moment dat, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea părții carosabile. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În aceeași zi, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui l-au depistat pe strada Avram Iancu, din municipiul Vaslui pe Dumitru B., de 30 ani, domiciliat în municipiul Vaslui care se afla la volanul unui autovehicul deși consumase băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Duminică dimineață, pe strada Traian din municipiul Vaslui, polițiștii Biroului Rutier au oprit un autovehicul condus de Eduard C., de 34 ani, din municipiul Vaslui. La verificarea documentelor conducătorului auto, polițiștii au constatat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 zile. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

Luni dimineață, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au depistat din nou pe Eduard C. conducând un autovehicul pe strada Republicii, deși avea cunoștință de faptul că pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea săvârșită în ziua de duminică. În cauză a fost întocmit un nou dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Polițiștii reamintesc că, pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație. Sub această limită fapta constituie contravenție, iar sancțiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă. (R.N.)

La sfârșit de săptămână, polițiștii au identificat în trafic mai mulți conducători auto care au comis infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind în prezent cercetați penal pentru faptele săvârșite. Polițiștii Biroului Rutier Bârlad au oprit vineri pe strada Căpitan Grigore Ignat, un autovehicul condus de Gigel D., de 24 ani, domiciliat în municipiul Bârlad. Întrucât tânărul mirosea a alcool, polițiștii i-au solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul obținut fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că Gigel D. are permisul de conducere anulat, iar valabilitatea autorizației de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. vino sa vezi ca anul asta eu am semanat un h floare si punem asa
    -350 arat
    -175 discuit
    -175 semanat
    -400 ingrasamant
    -120 prasit mecanic
    -320 erbicid + tractoru
    -350 treierat
    -150 disc sa tai bietele
    fa tu calcule aici si eu am scos 1500 kg h inmultit cu 0.9 bani si dupa aia sa vb ba desteptule……. multumesc …si sa treci tu pe la finante

%d blogeri au apreciat: