Home » Sport » Județul Vaslui, locul IV la table pentru nevăzători

Județul Vaslui, locul IV la table pentru nevăzători

Aurel Spinache a ocupat locul al IV-lea în cadrul în cadrul campionatului național de table pentru nevăzători, desfășurat în perioada 10-12 spinachenoiembrie 2014 la Botoșani. El a fost reprezentantul județului Vaslui la această competiție și este membru al filialei Județene a Asociației Nevăzătorilor din România filiala Vaslui.

Regulile după care s-a desfășurat campionatul au fost unele speciale. Astfel, s-au utilizat cutii de table adaptate pentru nevăzatori.

„Ca și șahul, jocul de table e accesibil nevăzătorilor și se poate juca de la egal la egal cu persoanele ce nu au o deficienta de vedere. Important în astfel de competiții e faptul că ele reprezintă si un binevenit prilej de socializare între nevăzători din întreaga țară”, se precizează într-un comunicat transmis de filiala vasluiană a Asociație Nevăzătorilor din România.

Participarea Filialei Vaslui la acest concurs a fost asigurată de Primăria Vaslui, ca parte a proiectului „Dezvoltarea sportivă, socializarea și integrearea socială a nevăzătorilor”.

La întrecere au fost prezenți participanți din 16 de filiale județene ale asociației din toata țara. (A.A.)

Aurel Spinache a ocupat locul al IV-lea în cadrul în cadrul campionatului național de table pentru nevăzători, desfășurat în perioada 10-12 noiembrie 2014 la Botoșani. El a fost reprezentantul județului Vaslui la această competiție și este membru al filialei Județene a Asociației Nevăzătorilor din România filiala Vaslui. Regulile după care s-a desfășurat campionatul au fost unele speciale. Astfel, s-au utilizat cutii de table adaptate pentru nevăzatori. „Ca și șahul, jocul de table e accesibil nevăzătorilor și se poate juca de la egal la egal cu persoanele ce nu au o deficienta de vedere. Important în astfel de competiții e faptul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: