Home » Justitie » Adolescenți prinși furând din mașini, cercetați penal pentru furt

Adolescenți prinși furând din mașini, cercetați penal pentru furt

Tinerii au sustras mai multe bunuri dintr-o autoutilitară, dar mai sunt cercetați pentru alte două furturi comise în aceeași noapte.

Pe numele a doi adolescenți de 17, respectiv 15 ani, din Bârlad, s-a întocmit un dosar penal în care sunt cercetați pentru furt calificat. Ei au fost surprinși, la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-o autoutilitară parcată pe Bulevardul Primăverii. Valoarea prejudiciului creat prin comiterea acestei fapte este de 300 lei.

Cercetările efectuate de polițiști au arătat faptul că cei doi tineri ar mai fi comis alte două furturi din autovehicule, fapte săvârșite în aceeași noapte.

Polițiștii avertizează cu privire la minimele măsuri de precauție pe care cetățenii trebuie să le cunoască și să le pună în practică pentru a-și proteja proprietatea privată. Cetățenii trebuie să conștientizeze faptul că ei sunt în principal responsabili pentru siguranța personală, pentru siguranța comunității.

Polițiștii îi atenționează pe proprietarii de mașini că, în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul de furturi din și de mașini este mai mare. Și pentru a preveni astfel de de evenimente, ei le recomandă: să nu lase la vedere, în interiorul mașinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genți, borsete, aparatura electronică) chiar dacă lipsesc pentru scurt timp; în stațiile de alimentare cu carburanți, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, să acționeze sistemul de închidere a ușilor. Când părăsesc autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet; pe toate roțile autoturismului să fixeze dispozitive antifurt; să inscripționeze numărul de înmatriculare pe obiecte ușor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoți.

În acest an, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a primit 127 sesizări privind infracțiuni de furt din autovehicule, față de 195 în aceeași perioadă a anului trecut, înregistrând astfel o scădere de 68 infracțiuni. Cele mai multe fapte au fost comise în mediul urban, în procent de aproximativ 80% (anul trecut procentul faptelor comise în mediul urban a fost de 85%).

Alte 66 de sesizări au făcut referire la furtul componentelor exterioare – oglinzi, ornamente, embleme, proiectoare, roți, toate faptele fiind săvârșite în mediul urban. (Andrei ARSENE)

Tinerii au sustras mai multe bunuri dintr-o autoutilitară, dar mai sunt cercetați pentru alte două furturi comise în aceeași noapte. Pe numele a doi adolescenți de 17, respectiv 15 ani, din Bârlad, s-a întocmit un dosar penal în care sunt cercetați pentru furt calificat. Ei au fost surprinși, la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-o autoutilitară parcată pe Bulevardul Primăverii. Valoarea prejudiciului creat prin comiterea acestei fapte este de 300 lei. Cercetările efectuate de polițiști au arătat faptul că cei doi tineri ar mai fi comis alte două furturi din autovehicule, fapte săvârșite în aceeași noapte. Polițiștii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: