Home » Social » Miruna Diaconescu, premiată la Festivalul „Vasile Veselovski”

Miruna Diaconescu, premiată la Festivalul „Vasile Veselovski”

Miruna Diaconecu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, a câștigat, săptămâna trecută, premiul special la Festivalul Național de Muzică Ușoară „Vasile Veselovski” de la Pitești.

„A fost o concurență foarte mare, având în vedere că este primul meu festival de o asemenea importanță, dar m-am simțit bine și m-am distrat”, ne-a spus Miruna Diaconescu.

miruna-diaconescu-festival (2)Festivalul a avut două etape: o preselecția și finala. În seara marii finale, s-au întrecut pentru marele premiu, pe lângă bârlădeancă, Ion Moise Bădulescu, Octavian Broșteanu, Elena Chirvase, Teodor Manciulea, Iulian Selea, Diana Ștefănescu, Alexandru Tărâșeanu, Rodica Tudor și Ștefania Vorovenci.

Pentru acest concurs, Miruna Diaconescu s-a prezentat cu două piese din repertorul muzicii ușoare românești, ale căror interpretare originală aparțin Alionei Moon (O mie) și Angelei Similea (Tangoul), piesă compusă de Vasile Veselovki.

Festivalul a avut loc pe scena Teatrului Alexandru Davila și s-a bucurat de prezența a numeroși artiști români, atât în juriu cât și în cadrul recitalurilor, precum: Corina Chiriac, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Stela Enache, Horia Moculescu, Adrian Daminescu, Marius Bălan, Adina Sima și Orchestra Teatrului „Alexandru Davila” dirijată de Dan Dumitriu. (A.A.)

Miruna Diaconecu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, a câștigat, săptămâna trecută, premiul special la Festivalul Național de Muzică Ușoară „Vasile Veselovski” de la Pitești. „A fost o concurență foarte mare, având în vedere că este primul meu festival de o asemenea importanță, dar m-am simțit bine și m-am distrat”, ne-a spus Miruna Diaconescu. Festivalul a avut două etape: o preselecția și finala. În seara marii finale, s-au întrecut pentru marele premiu, pe lângă bârlădeancă, Ion Moise Bădulescu, Octavian Broșteanu, Elena Chirvase, Teodor Manciulea, Iulian Selea, Diana Ștefănescu, Alexandru Tărâșeanu, Rodica Tudor și Ștefania…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Primăriile vasluiene nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Primăriile din județul Vaslui încep să rămână fără resurse ...

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...