Home » Justitie » Închisoare cu suspendare pentru mită la examenul de permis

Închisoare cu suspendare pentru mită la examenul de permis

Cu o mie de lei noi a încercat Claus Elisei Maximiuc, de 21 de ani, din Laza, să-și cumpere permisul de conducere categoria B. În momentul în care acesta s-a urcat în mașina școală pentru a susține examenul auto, a oferit ofițerului de poliție care-l examina suma de 1.000 de lei în speranța că acesta va închide ochii și-i va trece examenul.

Din păcate pentru tânăr, examinatorul Florian Toma a anunțat autoritățile competente despre încercarea de mituire a cursantului și Maximiuc a ajuns în fața instanțelor de judecată. În fața magistraților, acesta și-a recunoscut fapta și a cerut procedură simplificată în dosarul său. Procedura simplificată presupune că, dacă un acuzat își recunoaște fapta comisă acesta beneficiaă de o reducere cu o treime din pedeapsă.

“Pe 2 septembrie, atunci când am fost să dau examenul auto categoria B, am oferit bani examinatorului deoarece doream să obțin dreptul de a conduce și să promovez examenul. Recunosc și regret fapta comisă, dar nu știam, în acel moment, gravitatea faptei pe care o comiteam. În fața instanței de judecată rog clemență și sunt dispus să fac, în loc de închisoare, muncă neremunerată, în folosul comuntății”, a declarat Maximiuc președintelui de instanță.

La final, s-a decis confiscarea sumei oferite drept mită, iar tânărul din Laza a primit închisoare cu suspendare. (A.C.)

Cu o mie de lei noi a încercat Claus Elisei Maximiuc, de 21 de ani, din Laza, să-și cumpere permisul de conducere categoria B. În momentul în care acesta s-a urcat în mașina școală pentru a susține examenul auto, a oferit ofițerului de poliție care-l examina suma de 1.000 de lei în speranța că acesta va închide ochii și-i va trece examenul. Din păcate pentru tânăr, examinatorul Florian Toma a anunțat autoritățile competente despre încercarea de mituire a cursantului și Maximiuc a ajuns în fața instanțelor de judecată. În fața magistraților, acesta și-a recunoscut fapta și a cerut procedură simplificată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: