Home » Invatamant » Liceu cu tradiție, elevi speciali

Liceu cu tradiție, elevi speciali

În perioada 24-28 noiembrie, au fost organizate zilele Liceului Pedagogic „Ion Popescu” din Bârlad. Instituția, care a împlinit anul acesta 144 de ani de existență, continuă să reprezinte un exemplu în rândul liceelor din oraș. Parcursul profesional al elevilor, după absolvirea acestui liceu, este din ce în ce mai înalt.

În ultimii ani, 25% dintre elevii care au terminat profilul Muzică ajung studenți la Conservator în Iași, București, Piatra Neamț (o filială a Conservatorului din Cluj). De asemenea, 75% dintre absolvenții liceului nostru la profilul Arte Plastice reușesc la universități de profil din București, Iași, Timișoara, Cluj, Galați, și Constanța. Avem studenți atât la Pictură cât și la Sculptură, Design și Istoria Artei. Elevii de la Filologie aleg să meargă la facultățile de Litere, Biologie sau Drept. Anul acesta, de exemplu, primul student admis la Drept în Iași a fost o elevă a liceului nostru, Maria Ignat”, a declarat prof. Gabriela Pașca, director al Liceului „Ion Popescu”.

Chiar dacă, de câțiva ani, Liceul Pedagogic nu mai are profilul Teatru, elevi ai liceului reușesc la Facultatea de Teatru. La ceas aniversar, Liceul Pedagogic se mai mândrește și cu elevi cu rezultate foarte bune la fazele naționale ale diferitelor olimpiade. Anul acesta, Nicoleta Petrea a obținut premiul I la Olimpiada de Psihologie și Pedagogie, Izabela Asoltanei locul II și Ana Maria Huțuleac mențiune la aceeași olimpiadă. Artele plastice au fost bine reprezentate de Berta Moldoveanu care a luat premiul II la Olimpiada de Arte Plastice, secțiunea sculptură.

Liceul Pedagogic s-a remarcat și la Olimpiada Sportului școlar, unde echipa de rugby S a obținut locul I la etapa națională. (Mihaela NICULESCU)

În perioada 24-28 noiembrie, au fost organizate zilele Liceului Pedagogic „Ion Popescu” din Bârlad. Instituția, care a împlinit anul acesta 144 de ani de existență, continuă să reprezinte un exemplu în rândul liceelor din oraș. Parcursul profesional al elevilor, după absolvirea acestui liceu, este din ce în ce mai înalt. „În ultimii ani, 25% dintre elevii care au terminat profilul Muzică ajung studenți la Conservator în Iași, București, Piatra Neamț (o filială a Conservatorului din Cluj). De asemenea, 75% dintre absolvenții liceului nostru la profilul Arte Plastice reușesc la universități de profil din București, Iași, Timișoara, Cluj, Galați, și Constanța.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile