Home » Justitie » Ziua Porților Deschise la Poliție

Ziua Porților Deschise la Poliție

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, a oferit prilejul polițiștilor vasluieni să deschidă porțile instituției în care își desfășoară activitatea pentru a-i primi pe tinerii aspiranți la cariera de polițist.

Ieri, polițiștii s-au întâlnit cu elevi din clasele a XII-a de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui și au încercat să le împărtășească adolescenților câte ceva din tainele meseriei de polițist.

Adolescenții au vizionat un film realizat de către Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, în care a fost prezentată activitatea fiecărui serviciu din cadrul instituției, pentru a crea o imagine cât mai completă a fațetelor activității poliției vasluiene. Elevii au primit informații în legătură cu cariera de polițist și despre etapele necesare pentru ca aceștia să poată deveni polițiști.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat aspecte mai interesante din misiunile la care participă, precum și mijloacele tehnice utilizate, iar cei de la Serviciul Criminalistic i-au uimit pe tinerii vizitatori cu aparatura utilizată pentru identificarea urmelor papilare și a altor modalități de ridicare a probelor de la fața locului.

Pentru tineri, întâlnirea cu polițiștii vasluieni a constituit un prilej de a cunoaște cât de complexă și de diversificată este activitatea în cadrul acestei instituții. (R.N.)

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, a oferit prilejul polițiștilor vasluieni să deschidă porțile instituției în care își desfășoară activitatea pentru a-i primi pe tinerii aspiranți la cariera de polițist. Ieri, polițiștii s-au întâlnit cu elevi din clasele a XII-a de la Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui și au încercat să le împărtășească adolescenților câte ceva din tainele meseriei de polițist. Adolescenții au vizionat un film realizat de către Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, în care a fost prezentată activitatea fiecărui serviciu din cadrul instituției, pentru a crea o imagine cât mai completă a fațetelor activității poliției…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile