Home » Justitie » Iarna îi va lua din nou prin „surprindere” pe șoferi

Iarna îi va lua din nou prin „surprindere” pe șoferi

Șoferii bârlădeni nu se grăbesc să-și achiziționeze anvelope de iarnă, deși meteorologii anunță ninsori în perioada următoare. Nici amenzile usturătoare pe care Poliția Rutieră a anunțat că le va da nu-i sperie. Șoferii care nu respectă legea pot fi sancționați cu maximum 20 de puncte de amendă, respectiv 1.800 lei, amenda minimă fiind de 720 lei. De asemenea, certificatul de înmatriculare va fi reținut până când șoferul nu va face dovada montării cauciucurilor de iarnă.

Șoferii din Bârlad nu s-au arătat interesați, până în prezent, de achiziția de cauciucuri de iarnă. Comercianții de piese auto ne-au spus că în fiecare an a fost la fel, șoferii din Bârlad nu au „închis” bani în cauciucuri de iarnă până nu a nins.

Nu vin să cumpere cauciucuri până nu sunt forțați de împrejurări. Luna aceasta (n.r. noiembrie) am vândut foarte puține. Vom vedea ce se va întâmpla din decembrie”, ne-a declarat un comerciant de cauciucuri second-hand din Bârlad.

În noul Cod Rutier, la art.100, aliniatul 6 se menționează că este interzisă „conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă”.

Nici amenzile usturătoare pe care Poliția Rutieră a anunțat că le va da nu-i sperie. Șoferii care nu respectă legea pot fi sancționați cu maximum 20 de puncte de amendă, respectiv 1.800 lei, amenda minimă fiind de 720 lei. De asemenea, certificatul de înmatriculare va fi reținut până când șoferul nu va face dovada montării cauciucurilor de iarnă.

Dincolo de obligativitatea de a avea montate cauciucurile de iarnă atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, este recomandat ca șoferii să-și schimbe anvelopele în cazul în care temperaturile scad sub 7 grade, cum este și cazul perioadei următoare.

Polițiștii rutieri atenționează conducătorii auto că anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii doar după data de 1 noiembrie, ci oricând ninge sau când carosabilul este acoperit cu zăpadă. șoferii sunt obligați astfel să aibă cauciucuri de iarnă pe mașini, atunci când ajung în zone cu zăpadă.

Prețurile anvelopelor de iarnă second-hand pornesc de la 60 și cresc în funcție de dimensiuni, iar cele noi pornesc de la 139 și la fel, cresc în funcție de dimensiuni și de firma producătoare. (Roxana CUCU)

Șoferii bârlădeni nu se grăbesc să-și achiziționeze anvelope de iarnă, deși meteorologii anunță ninsori în perioada următoare. Nici amenzile usturătoare pe care Poliția Rutieră a anunțat că le va da nu-i sperie. Șoferii care nu respectă legea pot fi sancționați cu maximum 20 de puncte de amendă, respectiv 1.800 lei, amenda minimă fiind de 720 lei. De asemenea, certificatul de înmatriculare va fi reținut până când șoferul nu va face dovada montării cauciucurilor de iarnă. Șoferii din Bârlad nu s-au arătat interesați, până în prezent, de achiziția de cauciucuri de iarnă. Comercianții de piese auto ne-au spus că în fiecare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile