Home » Sanatate » Remedii pentru bolile de iarnă

Remedii pentru bolile de iarnă

Majoritatea bolilor de iarnă apar ca urmare a dezechilibrelor din organism sau a slăbirii sistemului imunitar.

Principalii factori care contribuie la apariția bolilor de iarnă sunt, în principal, următorii: temperaturile scăzute și lipsa luminii solare, fapt care furnizează un mediu favorabil dezvoltării virușilor și bacteriilor, responsabili de apariția răcelilor comune, amigdalitei, tusei și gripei; uscarea și crăparea pielii, ca urmare a temperaturilor scăzute, fapt ce facilitează pătrunderea virușilor și a bacteriilor în organism.

De asemenea, bolile de iarnă tind să agraveze simptomele artritei reumatoide și tulburările circulatorii. Temperaturile extrem de scăzute, întâlnite în zonele ce pot afecta funcțiile organismului, duc, în cele mai grave cazuri, la hipotermie.

Simptomele răcelii comune sunt: febra, frisoanele, letargia, durerea în diverse zone ale corpului, rinoreea, strănutul, mâncărimea la nivelul ochilor, oboseala, pierderea poftei de mâncare. În general, răceala durează de la patru până la paisprezece zile.

Simptomele gripei sunt: febra ridicată, slăbiciunea, frisoanele, senzația de greață, durerile de cap și durerile musculare. Durata gripei este de șapte până la cincisprezece zile.

Simptomele infecției cu virusul «Herpes simplex» sunt: apariția unor pete roșii la nivelul pielii, furnicăturile la nivelul porțiunii de piele afectată, apariția bășicuțelor.

Simptomele degerăturilor sunt: inflamarea degetelor de la mâini și picioare și infectarea pielii. În general, degerăturile se vindecă într-un interval de șapte până la zece zile.

Remedii ce pot fi pregătite acasă, pe timp de iarnă

Beți, de două ori pe zi, suc de roiniță.

Urmați, timp de patru zile, o dietă bazată în exclusivitate pe sucuri de măceșe sau alte plante cu un bogat conținut în vitamina C.

Amestecați 2 lingurițe de suc de ghimbir și 1 linguriță de miere de albine. Administrați acest remediu de 2-3 ori pe zi.

Aplicați la nivelul mușchilor sau articulațiilor dureroase, oțet cald sau pastă din lemn de santal.

Puneți 2 picături de ulei de mentă sau ulei de eucalipt pe un disc demachiant de bumbac. țineți acest disc lângă nas, inspirând vaporii emanați.

Fierbeți în 2 cești de apă ½ linguriță de echinaceea și ½ linguriță de nalbă. După fierbere, adăugați ½ linguriță de frunze de mentă, 1 linguriță de flori de mușețel și ¼ linguriță de rizomi de ghimbir. Lăsați acest amestec la infuzat, timp de 15 minute. Strecurați și beți acest remediu, o dată sau de 2 ori pe zi.

Echinaceea – sub formă de pulbere, pastile sau sirop, este o plantă minune, care întărește foarte bine sistemul imunitar. Un tratament luat preventiv, atunci când apar primele simptome de boală, sau pe toată durata iernii, va asigura protecția împotriva afecțiunilor de sezon. Pentru siguranța personală și a familiei, ar fi bine să mergeți la Plafar și să achiziționați un tratament potrivit pentru voi și pentru restul familiei.

remedii 3Pentru copii, cea mai bună variantă este siropul, datorită gustului său plăcut.

Fierbeți ghimbir tocat, usturoi, sos de soia, lămâie și piper cayenne (chili). Administrați acest remediu zilnic.

Pentru îmbunătățirea sistemului circulator, sunt recomandate uleiul de pește, ginko biloba și măceșele.

Beți, în fiecare dimineață, un pahar cu apă caldă, în care ați adăugat 2 lingurițe de miere de albine și 2 lingurițe de oțet de mere.

Aplicați, la nivelul pielii o pastă făcută din semințe de mac pisate și cantități egale de zeamă de lămâie verde și apă.

Mierea de albine poate fi considerată un desert și un medicament, în același timp. Ea poate fi consumată zilnic, dimineața, la prânz și seara, ca un mic deliciu la finalul mesei. Dacă este combinată cu scorțișoară, efectele de întărire a sistemului imunitar vor fi cu atât mai puternice. În plus, scorțișoara este un condiment utilizat împotriva frigului, a crampelor musculare și a durerilor cauzate de răceală și gripă și este recunoscută pentru că ajută la crearea unei senzații de căldură în tot corpul, mai ales în zona rinichilor și a ficatului.

Majoritatea bolilor de iarnă apar ca urmare a dezechilibrelor din organism sau a slăbirii sistemului imunitar. Principalii factori care contribuie la apariția bolilor de iarnă sunt, în principal, următorii: temperaturile scăzute și lipsa luminii solare, fapt care furnizează un mediu favorabil dezvoltării virușilor și bacteriilor, responsabili de apariția răcelilor comune, amigdalitei, tusei și gripei; uscarea și crăparea pielii, ca urmare a temperaturilor scăzute, fapt ce facilitează pătrunderea virușilor și a bacteriilor în organism. De asemenea, bolile de iarnă tind să agraveze simptomele artritei reumatoide și tulburările circulatorii. Temperaturile extrem de scăzute, întâlnite în zonele ce pot afecta funcțiile organismului, duc,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: