Home » Invatamant » A început bătălia pentru gradații de merit!

A început bătălia pentru gradații de merit!

de Roxana NĂSTASĂ

S-a dat startul luptei pentru gradații de merit. Cum numărul acestora este, ca de obicei, destul de mic, concurența va fi una acerbă, mai ales că gradația de merit reprezintă o creștere cu 25% la salariu acordată timp de cinci ani.

Cadrele didactice pot depune, până la finele lunii, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, dosarele cu toate activitățile extrașcolare pe care le-au făcut, competițiile la care au participat, olimpicii pe care i-au îndrumat, precum și cărți pe care le-au scris sau au contribuit la scrierea lor. Cu cât mai multe asemena „merite” puse la dosar, cu atât mai mult cresc șansele de a obține gradația.
Potrivit reprezentanților ISJ Vaslui, anul acesta sunt puțin mai multe gardații decât anul trecut. Se vor acorda și personalului auxiliar.
„La gradațiile de merit suntem la cea de-a patra etapă: depunerea dosarelor de către cadrele didactice, lucru ce se va putea face până pe 30 martie. Nu s-a calculat încă numărul gradațiilor acordate, se va calcula ulterior. Vor fi cam în jur de 60 – 70 pentru personalul didactic. În principiu, vor fi puțin mai multe ca anul trecut, iar la personalul auxiliar în jur de 40 de gradații”, a declarat Narcis Aprodu, inspector școlar general adjunct la ISJ Vaslui.
Criteriile de evaluare a dosarelor pentru gradația de merit sunt diverse. Se iau în calcul rezultatele deosebite ale elevilor la clasă, la concursuri, olimpiade județene, naționale sau internaționale, precum și examene naționale. De asemenea, elaborarea de programe scolare, regulamente, metodologii, ghiduri metodice, manuale școlare auxiliare didactice, avizate de ISJ sau de Ministerul Educației Naționale, elaborarea de cărți și lucrări științifice publicate în domeniul didacticii, specialității și managementului educațional, precum și participarea la proiecte europene, toate se iau în calcul la acordarea gradației de merit.
Perioada de timp pentru care se acordă gradația este de cinci ani, începând cu data de 1 septembrie.

de Roxana NĂSTASĂ S-a dat startul luptei pentru gradații de merit. Cum numărul acestora este, ca de obicei, destul de mic, concurența va fi una acerbă, mai ales că gradația de merit reprezintă o creștere cu 25% la salariu acordată timp de cinci ani. Cadrele didactice pot depune, până la finele lunii, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, dosarele cu toate activitățile extrașcolare pe care le-au făcut, competițiile la care au participat, olimpicii pe care i-au îndrumat, precum și cărți pe care le-au scris sau au contribuit la scrierea lor. Cu cât mai multe asemena "merite" puse la dosar,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: