Home » Politic » Academia Bârlădeană va fi primi Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler

Academia Bârlădeană va fi primi Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler

Academia Bârlădeană, cea mai veche societate literară din județul Vaslui, va fi decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la înființarea Academiei și va avea loc la inițiativa deputaului Adrian Solomon, care a demarat, de curând procedurile legale pentru emiterea unui decret.
„Dorim ca înmânarea Ordinului să se facă pe 21 mai, când vom sărbători centenarul Academiei Bârlădene. Dacă decretul va fi semnat până la această dată, de către premier și președintele Românei, decorarea va fi făcută de ministrul Culturii personal. Dacă nu, vom mai face o manifestare la momentul potrivit”, a declarat Solomon într-o conferință de presă organizată joia trecută, la sediul PSD Bârlad. (S.M.)

Academia Bârlădeană, cea mai veche societate literară din județul Vaslui, va fi decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la înființarea Academiei și va avea loc la inițiativa deputaului Adrian Solomon, care a demarat, de curând procedurile legale pentru emiterea unui decret. "Dorim ca înmânarea Ordinului să se facă pe 21 mai, când vom sărbători centenarul Academiei Bârlădene. Dacă decretul va fi semnat până la această dată, de către premier și președintele Românei, decorarea va fi făcută de ministrul Culturii personal. Dacă nu, vom mai face o manifestare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile