Home » National » Cutremur de 3,5 grade pe scara Richter în Vrancea

Cutremur de 3,5 grade pe scara Richter în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scare Richter s-a produs luni dimineață în zona seismică Vrancea, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la adâncimea de 119 kilometri și a avut intensitatea I în zona epicentrală. Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (36 de kilometri), Târgu Secuiesc (50 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri), Focșani (58 de kilometri) și Vălenii de Munte (58 de kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie și 16 martie, ultimul având epicentrul în județul Buzău.

 În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
Sursa: mediafax.ro
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scare Richter s-a produs luni dimineață în zona seismică Vrancea, informează Institutul Național pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 119 kilometri și a avut intensitatea I în zona epicentrală. Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (36 de kilometri), Târgu Secuiesc (50 de kilometri), Râmnicu Sărat (53 de kilometri), Focșani (58 de kilometri) și Vălenii de Munte (58 de kilometri). De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie și 16 martie, ultimul având epicentrul…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: