Home » Invatamant » Din toamnă, vor reveni acasă!

Din toamnă, vor reveni acasă!

de Răzvan CĂLIN

Lucrările de reabilitare a Școlii ”Iorgu Radu” Bârlad vor fi finalizate până la debutul viitorului an de învățământ.

Demarate în vara anului trecut, lucrările de reconsolidare a clădirii ce adăpostește Școala gimnazială ”Iorgu Radu” din Bârlad sunt actualmente într-un stadiu destul de avansat. Conducerea școlii a primit asigurări din partea firmei care execută lucrarea că din noul an școlar 2015 – 2016 cursurile vor putea fi reluate în vechiul local.

”Conform proiectului, până cel târziu la 15 noiembrie 2015 trebuie să se facă recepția finală a lucrării. Automat, asta înseamnă că din noul an școlar vom putea funcționa din nou în localul nostru prorpriu. Cel puțin așa am primit asigurări din partea constructorului”, ne-a declarat Marcel Proca, directorul adjunct al Școlii ”Iorgu Radu”.

În valoarea de peste 11 milioane de lei, proiectul prevede consolidarea și modernizarea celor trei corpuri ale școlii (A, B și C), dar și construirea altor două: unul care va adăposti centrala termică a școlii, iar cealaltă anexă va adăposti un grup sanitar modern. De asemenea, școala va fi dotată cu mobilier specific. În momentul de față, cei 617 elevi (repartizați în 23 de clase) susțin cursurile în două locații: clădirea fostei Școli generale nr. 4 (20 de clase) și la Școala gimnaziala ”Principesa Elena Bibescu” (trei clase).

de Răzvan CĂLIN Lucrările de reabilitare a Școlii ”Iorgu Radu” Bârlad vor fi finalizate până la debutul viitorului an de învățământ. Demarate în vara anului trecut, lucrările de reconsolidare a clădirii ce adăpostește Școala gimnazială ”Iorgu Radu” din Bârlad sunt actualmente într-un stadiu destul de avansat. Conducerea școlii a primit asigurări din partea firmei care execută lucrarea că din noul an școlar 2015 - 2016 cursurile vor putea fi reluate în vechiul local. ”Conform proiectului, până cel târziu la 15 noiembrie 2015 trebuie să se facă recepția finală a lucrării. Automat, asta înseamnă că din noul an școlar vom putea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: