Home » World » Tensiuni în creștere cu Rusia: Nave militare NATO fac ample exerciții antisubmarin în Marea Nordului

Tensiuni în creștere cu Rusia: Nave militare NATO fac ample exerciții antisubmarin în Marea Nordului

Alianța Nord-Atlantică a inițiat luni, în Marea Nordului, unul dintre cele mai ample exerciții antisubmarine, invitând, în premieră, Suedia, pe fondul tensiunilor în creștere cu Rusia.

Douăsprezece nave militare, din 11 țări, participă la exercițiul „Dynamic Mongoose”, care va consta în manevre de apărare antisubmarin într-una dintre cele mai ostile mări – unde sunt canioane acvatice și curenți puternici.

Tensiunile dintre Alianța Nord-Atlantică și Rusia s-au accentuat pe fondul crizei din Ucraina, iar țările baltice se tem că vor deveni țintele Moscovei.

Finlanda a depistat un submarin neidentificat în largul coastelor sale săptămâna trecută, în timp ce Letonia detectase luna trecută un submersibil rus în apropierea apelor sale teritoriale.

„Rusia are dreptul să utilizeze mările așa cum îl avem și noi”, a declarat amiralul american Brad Williamson, comandantul exercițiului NATO. „Însă incidentele la care am asistat recent nu sunt în conformitate cu reglementările internaționale și au stârnit preocupări. Exercițiul actual nu este o ripostă, dar are o anumită relevanță”, a spus Williamson, aflat la bordul navei militare USS Vicksburg, care coordonează manevrele militare.

Țările nord-europene au criticat dur Rusia luna trecută, catalogând-o drept o mare amenințare la adresa securității regionale.

Sursa: mediafax.ro

Alianța Nord-Atlantică a inițiat luni, în Marea Nordului, unul dintre cele mai ample exerciții antisubmarine, invitând, în premieră, Suedia, pe fondul tensiunilor în creștere cu Rusia. Douăsprezece nave militare, din 11 țări, participă la exercițiul "Dynamic Mongoose", care va consta în manevre de apărare antisubmarin într-una dintre cele mai ostile mări - unde sunt canioane acvatice și curenți puternici. Tensiunile dintre Alianța Nord-Atlantică și Rusia s-au accentuat pe fondul crizei din Ucraina, iar țările baltice se tem că vor deveni țintele Moscovei. Finlanda a depistat un submarin neidentificat în largul coastelor sale săptămâna trecută, în timp ce Letonia detectase luna…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: