Home » National » ALERTĂ Interpol în legătură cu pericolul reprezentat de consumul unor pastile de slăbit

ALERTĂ Interpol în legătură cu pericolul reprezentat de consumul unor pastile de slăbit

Interpol a emis o alertă globală în legătură cu pastilele de slăbit 2.4-Dinitrophenol (DNP), despre care se crede că ar fi responsabile de moartea unei britanice și îmbolnăvirea gravă a unui francez, relatează Sky News, în pagina electronică de marți.

Eloise Parry avea 21 de ani când a luat pilulele 2.4-Dinitrophenol (DNP) despre care se crede că ar conține o substanță chimică foarte toxică. Ea a decedat la 12 aprilie la Royal Shrewsbury Hospital. Tânăra ar fi luat o supradoză după ce a cumpărat pastilele online.

Interpol a emis o notă portocalie în care avertizează în legătură cu DNP, folosit și ca material brut pentru explozibili. Aceasta a fost lansată în urma unei cereri a Guvernului francez și în urma testelor efectuate în laboratorul Agenției Mondiale Antidoping din Australia.

„Deși vândută de obicei sub formă de pudră galbenă sau capsule, DNP este disponibilă și sub formă de cremă”, afirmă declarația Interpol. „În afară de pericolele intrinseci ale DNP, riscurile asociate cu folosirea sa sunt amplificate de condițiile de fabricare ilegală. În afară de producerea sa clandestină în laboratoare fără norme de igienă, fără cunoștințe specializate de fabricare, producătorii expun consumatorii la o creștere a riscului de supradoză”, afirmă avertizarea.

După decesul lui Parry, poliția a emis un apel către public de a nu mai cumpăra medicamente online.

Sursa: mediafax.ro

dan dobrovolschi

Interpol a emis o alertă globală în legătură cu pastilele de slăbit 2.4-Dinitrophenol (DNP), despre care se crede că ar fi responsabile de moartea unei britanice și îmbolnăvirea gravă a unui francez, relatează Sky News, în pagina electronică de marți. Eloise Parry avea 21 de ani când a luat pilulele 2.4-Dinitrophenol (DNP) despre care se crede că ar conține o substanță chimică foarte toxică. Ea a decedat la 12 aprilie la Royal Shrewsbury Hospital. Tânăra ar fi luat o supradoză după ce a cumpărat pastilele online. Interpol a emis o notă portocalie în care avertizează în legătură cu DNP, folosit și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile