Home » Justitie » Lupu a plecat din rândurile Poliției Române!

Lupu a plecat din rândurile Poliției Române!

de Răzvan CĂLIN

De pe 4 mai, agentul Mihai Lupu de la BCCO Vaslui și-a dat demisia din poliție.

Agentul de poliție Mihai Lupu, lucrător în cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Vaslui, a părăsit rândurile Poliției Române. El și-a depus demisia care a devenit efectivă cu data de 4 mai 2015.

”Dumnealui și-a depus demisia încă de marțea trecută, când și-a depus referatul de demisie (28 aprilie 2015, n.r.), însă aceasta a intrat în vigoare de ieri, 4 mai. Domnul Lupu și-a dat demisia din Poliția Română, din structura IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române, n.r.)”, ne-a declarat comisarul – șef Doru Lașcu, șeful BCCO Vaslui.

Demisia agentului Lupu survine ca urmare a faptului că acesta, potrivit unei anchete declanșate chiar de procurorii DIICOT, făcea parte dintr-un grup infracțional care era axat pe comiterea unor infracțiuni informatice și spălare de bani. Pe scurt, aceștia au clonat mai multe carduri emise de diferite bănci din străinătate și au efectuat retrageri frauduloase de numerar (peste 34.000 de operațiuni), în 24 de state, respectiv SUA, Belgia, Canada, Columbia, Republica Dominicană, Egipt, Estonia, Germania, Indonezia, Italia, Japonia, Letonia, Malaezia, Mexic, Pakistan, România, Rusia, Spania, Sri Lanka, Thailanda, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, în valoare de peste 15.000.000 de USD.

de Răzvan CĂLIN De pe 4 mai, agentul Mihai Lupu de la BCCO Vaslui și-a dat demisia din poliție. Agentul de poliție Mihai Lupu, lucrător în cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Vaslui, a părăsit rândurile Poliției Române. El și-a depus demisia care a devenit efectivă cu data de 4 mai 2015. ”Dumnealui și-a depus demisia încă de marțea trecută, când și-a depus referatul de demisie (28 aprilie 2015, n.r.), însă aceasta a intrat în vigoare de ieri, 4 mai. Domnul Lupu și-a dat demisia din Poliția Română, din structura IGPR (Inspectoratul General al Poliției Române, n.r.)”, ne-a…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...