Home » Invatamant » Andrei Petruș și-a lansat cartea „Lecturi empatice”

Andrei Petruș și-a lansat cartea „Lecturi empatice”

de Roxana NĂSTASĂ

Miercuri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, autorul vasluian Andrei Petruș și-a lansat cartea „Lecturi empatice”. Alături de el s-au aflat prof. Gruia Novac, Teodor Pracsiu, Lina și Theodor Codreanu, doctorul Valeriu Lupu și alți invitați de seamă. Evenimentul a fost moderat de nimeni altul decât directorul Bibliotecii Județene, Gelu Voicu Bichineț, care, înainte de a vorbi despre frumusețea cărții, și-a arătat nemulțumirea față de oamenii de cultură care au găsit alte lucruri mai importante de făcut, decât să participe la eveniment.

„Este neplăcut să constați că nici cei de la instituțiile de cultură nu sunt. Asta e o dovadă a dorinței acute pe care o au pentru evenimentele culturale. La fel de neplăcut e să constați că profesorii nu participă, iar elevii fac numai referate. Am invitat pe mulți care n-au venit și este dureros. Sper să fie doar o impresie ceea ce simt astăzi, însă acest lucru ar trebui să ne dea de gândit”, a spus Bichineț.

După cuvintele de nemulțumire, directorul bibliotecii a vorbit despre autorul Andrei Petruș, omul care de ani buni încearcă să dea o tentă plăcută lecturii, și despre lucrarea acestuia: „Este o lucrare intitulată sugestiv – „Lecturi empatice”, o lucrare în care autorul, sensibil scriitor, om cu trăiri profunde așa cum îl văd alții, încearcă să înglobeze ce zic alții despre el și ce zice el despre alții. Este o carte în care Andrei Petruș încearcă să cuprindă autori de pe toate meleagurile”.
La fel de frumos au vorbit și ceilalți invitați despre carte și autor, unii dintre ei încercând să înfrumusețeze atmosfera cu câte o glumă.

Munca pentru această carte de peste 400 de pagini, structurată în două părți, a început acum opt ani a mărturisit autorul și este, spune el, o carte ce reprezintă o replică plină de curaj.
“Cartea «Lecturi empatice» o consider valoroasă. Curpinde două părți – «Eu despre alții», o parte, și cealaltă – «Alții despre mine», de asta se numește și Ecouri. Cartea este rodul muncii mele de opt ani și e o replică la istorioarele dâmbovițene, o replică plină de curaj, o replică la cele care omit fără motiv autori valoroși din Moldova și de peste Prut”, ne-a declarat Andrei Petruș, autorul cărții.

de Roxana NĂSTASĂ Miercuri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, autorul vasluian Andrei Petruș și-a lansat cartea „Lecturi empatice”. Alături de el s-au aflat prof. Gruia Novac, Teodor Pracsiu, Lina și Theodor Codreanu, doctorul Valeriu Lupu și alți invitați de seamă. Evenimentul a fost moderat de nimeni altul decât directorul Bibliotecii Județene, Gelu Voicu Bichineț, care, înainte de a vorbi despre frumusețea cărții, și-a arătat nemulțumirea față de oamenii de cultură care au găsit alte lucruri mai importante de făcut, decât să participe la eveniment. „Este neplăcut să constați că nici cei de la instituțiile de cultură nu sunt.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: