Home » National » Masura nemaintalnita pe piata din Romania: patru lanturi de hipermarketuri ingheata preturile la produsele alimentare pana la reducerea TVA

Masura nemaintalnita pe piata din Romania: patru lanturi de hipermarketuri ingheata preturile la produsele alimentare pana la reducerea TVA

Patru lanturi de hipermarketuri au decis sa inghete preturile la produsele alimentare. Altfel spus, cu mici exceptii, nu ar trebui sa se scumpeasca nimic pana pe 1 iunie, cand va scadea TVA-ul la alimente. Dupa aceasta data, preturile ar urma sa scada cu 12%, spune Asociatia Hipermarketurilor din Romania.

Carrefour, de pilda, a decis sa inghete preturile in luna mai. Clientii ar trebui sa gaseasca aceleasi preturi, cu doua exceptii. Florin Capatana, reprezentant Carrefour: „Zona de promotii a produselor promotionale, care se duc intr-o promotie si dupa aceea intra intr-un pret normal si al legumelor si fructelor, produse care sunt aduse din import.”

Si Auchan a inghetat preturile la produsele alimentare in mai, dar si in iunie, dupa reducerea TVA. Tiberiu Danetiu, reprezentant Auchan: „Pentru luna mai, urmeaza reducerea TVA si preturile raman la noul nivel micsorat, inghetat si pentru iunie.”

La Profi gasim alta strategie. Gabriel Paslaru, reprezentant Profi: „Nu am mai asteptat 1 iunie, ci din 30 aprilie, la o gama de produse destul de extinse, am redus deja pretul cu echivalentul TVA-ului.” In total, 100 de produse au un pret cu TVA redus. Deocamdata, unii cumparatori sunt reticenti.

Neincrederea oamenilor este alimentata si de experienta reducerii TVA-ului la paine, spun analistii.

Gabriel Sincu, analist EY: „Preturile au scazut atunci pentru o luna doua si au revenit tot acolo”.

TVA scade de la 24% la 9%, pentru produsele alimentare, din 1 iunie, iar Consiliul Concurentei le-a permis Asociatiei Hipermarketurilor sa recomande tuturor magazinelor sa reduca preturile cu 12% dupa aceasta data. Intre timp, autoritatile statului promit sa monitorizeze preturile practicate, insa nu au cum sa intervina pe o piata libera, sustin analistii.

Sursa: incont.ro

Patru lanturi de hipermarketuri au decis sa inghete preturile la produsele alimentare. Altfel spus, cu mici exceptii, nu ar trebui sa se scumpeasca nimic pana pe 1 iunie, cand va scadea TVA-ul la alimente. Dupa aceasta data, preturile ar urma sa scada cu 12%, spune Asociatia Hipermarketurilor din Romania. Carrefour, de pilda, a decis sa inghete preturile in luna mai. Clientii ar trebui sa gaseasca aceleasi preturi, cu doua exceptii. Florin Capatana, reprezentant Carrefour: "Zona de promotii a produselor promotionale, care se duc intr-o promotie si dupa aceea intra intr-un pret normal si al legumelor si fructelor, produse care sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: