Home » National » Cati romani sunt ascultati de SRI in fiecare an. Fostul sef al Serviciului, George Maior, explica de ce sunt necesare legile "Big Brother"

Cati romani sunt ascultati de SRI in fiecare an. Fostul sef al Serviciului, George Maior, explica de ce sunt necesare legile "Big Brother"

De ce este important ca serviciile sa aiba acces la datele noastre? Cati romani au telefoanele ascultate? Fostul director SRI a dat raspunsurile la „Dupa 20 de ani”, duminica, la ProTV.

Invitat duminica de Cristian Leonte la „Dupa 20 de ani”, George Maior a explicat ca stocarea datelor privind convorbirile personale si corespondenta electronica este importanta „pentru a putea urmari istoric si la nivel de analiza, in cazul unei situatii de securitate nationala, de exemplu o actiune contraterorista, a urmari istoria acestei situatii, a putea investiga mai bine si mai rapid pe baza acestei istorii o situatie care poate periclita securitatea nationala a unui stat.” Fostul sef al SRI spune ca „toate statele procedeaza asa.”
In ceea ce priveste ascultarea telefoanelor, George Maior afirma ca in perioada mandatului sau au fost „foarte putine mandate de siguranta nationala si exact pe zonele de care vorbeam: contraterorism, contraspionaj, amenintari cibernetice. O medie de 1.500 de mandate de acest tip pe an”. Perioada acestor mandate a fost variabila, a mai precizat George Maior
Despre dezbaterea legilor Big Brother, fostul director al SRI spune ca „s-au dezbatut foarte mult si cred ca si eu am gresit supracomunicand. S-au dezbatut si in perioada in care au fost respinse de Curtea Constitutionala, au existat organizatii implicate de o parte si de alta. Acum eu cred ca s-a produs un pas bun prin acest acord politic. Va exista o dezbatere in Parlament si dezbaterea in zona societatii civile va continua, dar sunt, eu spun, necesare”.
Sursa: incont.ro
De ce este important ca serviciile sa aiba acces la datele noastre? Cati romani au telefoanele ascultate? Fostul director SRI a dat raspunsurile la „Dupa 20 de ani”, duminica, la ProTV. Invitat duminica de Cristian Leonte la "Dupa 20 de ani", George Maior a explicat ca stocarea datelor privind convorbirile personale si corespondenta electronica este importanta „pentru a putea urmari istoric si la nivel de analiza, in cazul unei situatii de securitate nationala, de exemplu o actiune contraterorista, a urmari istoria acestei situatii, a putea investiga mai bine si mai rapid pe baza acestei istorii o situatie care poate periclita…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: