Home » Social » Copil de trei ani, în stare gravă după ce a căzut într-un iaz

Copil de trei ani, în stare gravă după ce a căzut într-un iaz

de Roxana NĂSTASĂ
Un copil în vârstă de trei ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut într-un iaz adânc de doi metri, amenajat în spatele casei.
Băiatul se juca în curte și, la un moment dat, mama și bunica, văzând că nu răspunde, au mers să-l caute și l-au găsit în iaz. Un bărbat a sărit să scoată copilul din apă și, la scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj SMURD.
„Am găsit copilul fără semne vitale, având o temperatură corporală de 26 de grade. În urma manevrelor de suport vital avansat, după 30 de minute am reușit să pornim inima. Pacientul a necesitat manevre de terapie intensivă la locul intervenției, am continuat în UPU, iar după stabilizare, s-a decis transferul la Iași. Nu știm cât a stat în apă, teoretic hipotermia îi protejează creierul, dar nu știm cât a stat fără să aibă oxigen”, a declarat medicul Gabriel Olaru.
Băiatul este internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii “Sf. Maria” din Iași.

de Roxana NĂSTASĂ Un copil în vârstă de trei ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut într-un iaz adânc de doi metri, amenajat în spatele casei. Băiatul se juca în curte și, la un moment dat, mama și bunica, văzând că nu răspunde, au mers să-l caute și l-au găsit în iaz. Un bărbat a sărit să scoată copilul din apă și, la scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj SMURD. „Am găsit copilul fără semne vitale, având o temperatură corporală de 26 de grade. În urma manevrelor de suport vital avansat, după…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: