Home » Invatamant » ISJ Vaslui previne abandonul școlar

ISJ Vaslui previne abandonul școlar

de Roxana NĂSTASĂ

La finele săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a lansat un proiect pentru prevenirea abandonului școlar. Proiectul, cu titlul „Programe educaționale și de consiliere pentru prevenirea abandonului școlar în județul Vaslui”, își propune dezvoltarea cadrului de reducere a abandonului școlar în clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, pentru 180 de tineri aflați în situații de risc și excluziune.

Tinerii au vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani și provin de la trei licee cu profil teoretic și tehnologic din județ. Proiectul se implementează în Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad și Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negrești, în perioada 10 februarie 2015 – 30 Aprilie 2016, perioadă în care se vor derula programe educaționale remediale sau de excelență și activități educative nonformale pentru elevi, ateliere de formare pentru cadrele didactice și părinții din grupul țintă.

Durata acestui proiect, pentru care ISJ Vaslui a obținut un grant de 1269146,22 lei, este de 15 luni. Proiectul este sprijinit financiar și moral de Consiliul Local și Primăria Vaslui, Consiliul Local și Primăria Bârlad și Consiliul Local și Primăria Negrești, atât pe durata implementării, cât și în perioada de sustenabilitate de cinci ani după încheierea finanțării externe.

Rata abandonului în anul școlar 2013-2014, în județ a fost de 1,85%, numărul copiilor neșcolarizați fiind de 409, cea mai mare rată de abandon înregistrându-se la licee (4,07%), acolo unde și ISJ Vaslui dorește să prevină acest fenomen prin proiectul implementat.

de Roxana NĂSTASĂ La finele săptămânii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a lansat un proiect pentru prevenirea abandonului școlar. Proiectul, cu titlul „Programe educaționale și de consiliere pentru prevenirea abandonului școlar în județul Vaslui”, își propune dezvoltarea cadrului de reducere a abandonului școlar în clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, pentru 180 de tineri aflați în situații de risc și excluziune. Tinerii au vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani și provin de la trei licee cu profil teoretic și tehnologic din județ. Proiectul se implementează în Liceul Tehnologic „Ion Mincu” Vaslui, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile