Home » Justitie » Ancheta în cazul bătăușilor de la London Pub nu a fost încă finalizată – Clanul „Sportivilor”, liber la bătaie!

Ancheta în cazul bătăușilor de la London Pub nu a fost încă finalizată – Clanul „Sportivilor”, liber la bătaie!

de Marian MOCANU

După patru luni de anchetă și audieri în cazul bătăușilor profesioniști din Gruparea Sportivilor, dosarul bătăii de la London Pub bate pasul pe loc. Nici într-un alt caz asemănător, cu „actori” din aceeași gașcă, petrecut în noiembrie anul trecut, procurorii nu au finalizat cercetările. În ambele cazuri, scenariul a fost același: pentru a regla niște conturi, bodyguardul cluburilor în care se întâmpla incidentul – același de fiecare dată, în persoana lui Andrei Alistar – chema „trupa de șoc”, care intervenea prompt. Bineînțeles, totul era contracost. Pentru „intervenția” de la London Pub, sportivii ar fi primit 200 de lire sterline. Deși una dintre victimele bătăușilor a avut nevoie de peste 30 de zile de spitalizare, procurorii încă nu sunt edificați. Probabil că trebuie că cineva să fie omorât în bătaie pentru ca șleahta de mercenari să capteze atenția procurorilor.

La mijlocul lunii ianuarie, mai mulți indivizi, membri a unei așa zise „Grupări a Sportivilor”, au luat cu asalt doi tineri a căror vină era faptul că au făcut niște dedicații „lăutarilor” din clubul London Pub, din municipiul Vaslui, supărând astfel unii interlopi.

La ieșirea din club, Vasile Rotaru, în vârstă de 30 de ani, și Gheorghe Cristian, de 38 de ani, erau așteptați de „trupele de intervenție”, chemate se pare chiar de bodyguardul clubului, Andrei Alistar. Vasile Rotaru a reușit să scape doar cu câteva lovituri, în schimb Gheorghe Cristian a fost snopit în bătaie. Acesta, ajuns la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial și fractură de sinus maxilar, fiind în pericol să-și piardă ochiul din cauza loviturilor.

Bătăușii nu s-au mărginit doar în a aplica „corecția” cerută de „boșii” Ionuț și Nicu Furnică, șmecherii deranjați de victime, dar au furat și telefonul mobil și portofelul victimei.

Surse din cadrul anchetei spun tinerii bătăuși, foști sau actuali elevi ai Clubului Sportiv „Viitorul” Vaslui, acționau la comandă. Pentru episodul de la London Pub, ei ar fi fost plătiți cu 200 de lire sterline.

Agresorii au fost cercetați în stare de libertate, pentru infracțiunile de loviri și alte violențe, unii dintre ei și pentru tâlhărie. Ancheta nu a fost încă finalizată, după aproape patru luni de la incident niciunul dintre agresori nefiind trimis în judecată.

O parte dintre agresorii de la London Pub au mai snopit în bătaie un tânăr, Iulian Buhlea, în luna noiembrie a anului trecut, nici această anchetă nefiind finalizată. Și în acest caz, victimei, după ce i s-a administrat o bătaie soră cu moartea, i s-a furat portofelul și telefonul mobil. Numitorul comun al celor două evenimente este Andrei Alistar, acesta fiind cel care a cerut ajutorul „Sportivilor” pentru a regla conturile dintre interlopii Vasluiului și cei care i-au supărat. Coincidență sau nu, în cazul lui Iulian Buhlea, Alistar era agent de pază la clubul Arsenal, acolo unde s-a produs agresiunea.

Ulterior acestui eveniment, Alistar a fost dat afară de la firma de pază, fiind imediat angajat ca bodyguard la London Pub, el fiind cel care a chemat în noaptea de 11 ianuarie bătăușii, la cererea fraților Furnică.

Anterior, Andrei Alistar a mai fost implicat și în alte evenimente, de fiecare dată scăpând datorită faptului că o rudă a sa este polițist de proximitate în municipiul Vaslui. De altfel, inițial, dosarul lui Iulian Buhlea a încăput pe mâinile polițistului Alistar, care l-a făcut pierdut. Abia după ce faptele au apărut în presă, a apărut și plângereape care tânărul bătut o făcuse.

În continuare, se așteaptă decizia procurorilor, cu atât mai mult cu cât faptele sunt grave, fiind vorba de vătămare corporală și tâlhărie, infracțiuni comise prin violență și pentru care pedepsele sunt foarte mari, de până la zece ani de închisoare.

de Marian MOCANU După patru luni de anchetă și audieri în cazul bătăușilor profesioniști din Gruparea Sportivilor, dosarul bătăii de la London Pub bate pasul pe loc. Nici într-un alt caz asemănător, cu „actori” din aceeași gașcă, petrecut în noiembrie anul trecut, procurorii nu au finalizat cercetările. În ambele cazuri, scenariul a fost același: pentru a regla niște conturi, bodyguardul cluburilor în care se întâmpla incidentul - același de fiecare dată, în persoana lui Andrei Alistar - chema „trupa de șoc”, care intervenea prompt. Bineînțeles, totul era contracost. Pentru „intervenția” de la London Pub, sportivii ar fi primit 200 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: