Home » Social » Liber la „Litoralul pentru toți”

Liber la „Litoralul pentru toți”

Mihaela NICULESCU

De luni, 4 mai, agențiile de turism au lansat programul „Litoralul pentru toți”. Așadar, bârlădenii pot să profite de această ofertă socială, atât pentru ediția de primăvară (4 mai – 19 iunie), cât și pentru ediția de toamnă (septembrie – octombrie 2014).

Oferte puțin mai scumpe sunt în cazul stațiunilor Mamaia, Constanța și Eforie. Astfel, un sejur de șase zile cazare costă 205 lei/persoană la hotel de o stea, fără mic dejun inclus, 235 de lei/persoană la un hotel de două stele, fără mic dejun (315 lei cu mic dejun), și 265 de lei/persoană la hotel de trei stele, fără mic dejun inclus (425 de lei, cu mic dejun). Prețurile pot ajunge la 485 de lei/persoană, cazarea la hotel de patru stele, și 605 lei/persoană, pentru găzduire la hotel de cinci stele.
„Programul «Litoralul pentru toți» s-a deschis de o săptămână și de el pot beneficia toate categoriile de turiști. Anul acesta s-a prelungit cu câteva zile oferta de primăvară. Așteptăm turiștii cu posibilități materiale mai reduse să-și procure bilete pentru stațiunile litoralului românesc. Pachetul cuprinde sejururi de șase nopți, prețurile fiind foarte rezonabile pentru unele stațiuni, mai ales cele din sudul litoralului. De exemplu, pentru un hotel de o stea, cazarea costă 180 de lei, iar pentru un hotel de două stele, 235 de lei. Acestea sunt cele mai mici prețuri, ele crescând de la hotel la hotel, de la stațiune la stațiune, cele mai scumpe fiind în zona Mamaia, la hoteluri de trei și patru stele”, ne-a declarat reprezentatul unei firme de turism din Bârlad.
De doi ani și în România se experimentează sistemul all inclusive. Anul acesta, pentru sejururi all inclusive de trei stele, tarifele sunt de 765 de lei/persoană, 875 de lei/persoană pentru turiștii care se cazează la hotel de patru stele, și 985 de lei/persoană pentru cei care se cazează la o unitate hotelieră de cinci stele.

Față de anii trecuți, turiștii nu prea dau năvală în agențiile de turism. Majoritatea dorește să meargă cu copiii, dar oferta nu este valabilă pe perioada vacanțelor. Totuși, mulți pensionari rămân fideli ofertei, la fel și turiștii care doresc să meargă cel puțin de două ori la mare în acest sezon.

Mihaela NICULESCU De luni, 4 mai, agențiile de turism au lansat programul „Litoralul pentru toți”. Așadar, bârlădenii pot să profite de această ofertă socială, atât pentru ediția de primăvară (4 mai – 19 iunie), cât și pentru ediția de toamnă (septembrie – octombrie 2014). Oferte puțin mai scumpe sunt în cazul stațiunilor Mamaia, Constanța și Eforie. Astfel, un sejur de șase zile cazare costă 205 lei/persoană la hotel de o stea, fără mic dejun inclus, 235 de lei/persoană la un hotel de două stele, fără mic dejun (315 lei cu mic dejun), și 265 de lei/persoană la hotel de trei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile