fbpx
Home » National » Ponta: Facem un moment T0 – ștergem sume DDA, PFA, până la 1 iunie, pentru care există procese cu ANAF

Ponta: Facem un moment T0 – ștergem sume DDA, PFA, până la 1 iunie, pentru care există procese cu ANAF

Guvernul va discuta un proiect de lege prin care vor fi anulate anumite obligații de plată pentru drepturi de autor, PFA, CASS, diurne, în cazul cărora sunt deschise procese între ANAF și diverși contribuabili, deoarece costul proceselor depășește cuantumul banilor obținuți, a anunțat premierul Ponta.

El a precizat că proiectul va fi discutat în ședința de miercuri și va reglementa situația obligațiilor apărute până la 1 iunie.

“Miercuri trebuie să fie în ședința de guvern un proiect de lege care să prevadă foarte clar că tot ce e în trecut până la 1 iunie, sume pe care există procese între ANAF și diverși contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, în general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru șoferi, deci toate cele în care noi ne aflăm într-o mulțime de procese, avem miercuri proiect de lege – sigur, Parlamentul urmează să-l dezbată, Camera Deputaților e decizional – și vrem să facem un moment T0: dom’le, până aici, ștergem, că a fost legislația bună sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costă mai mult decât banii pe care îi recuperăm, după care, de la 1, oricine greșește, platește”, a spus Ponta.

Săptămna trecută, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a suspendat emiterea deciziilor privind regularizarea contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru anul 2012, după ce unii contribuabili au fost înștiințați că au de plătit sume mai mari decât veniturile obținute.

Persoanele care obțin venituri din dobânzi, dividende sau chirii, indiferent de valoare, sunt obligate să achite contribuții de asigurări sociale de sănătate calculate la o baza lunară care nu poate fi mai mică decât salariul minim brut pe țară.

În februarie, ANAF a anunțat că va emite din oficiu decizii de anulare a plății CASS impuse anterior pentru persoanele fizice care nu aveau obligația acestei plăți, iar persoanele care au achitat banii vor avea dreptul la restituirea sumelor plătite.

Procedura a fost decisă de Guvern printr-un proiect de lege, după ce, la începutul anului, câteva mii de copii din Curtea de Argeș și din localitățile limitrofe care au alocațiile pe card au primit înștiințări de plată de la ANAF prin care sunt anunțați că au de achitat câte 468 de lei, reprezentând CAS pe anul 2012, printre cei notificați numărându-se copii de zece ani sau nedeplasabili.

ANAF a anunțat atunci că a sistat emiterea deciziilor de impunere pentru contribuțiile datorate din dobânzile încasate la alocațiile pentru copii și așteaptă o inițiativă legislativă care să permită amnistierea fiscală în cazul sumelor deja imputate.

Sursa: mediafax.ro

Guvernul va discuta un proiect de lege prin care vor fi anulate anumite obligații de plată pentru drepturi de autor, PFA, CASS, diurne, în cazul cărora sunt deschise procese între ANAF și diverși contribuabili, deoarece costul proceselor depășește cuantumul banilor obținuți, a anunțat premierul Ponta. El a precizat că proiectul va fi discutat în ședința de miercuri și va reglementa situația obligațiilor apărute până la 1 iunie. "Miercuri trebuie să fie în ședința de guvern un proiect de lege care să prevadă foarte clar că tot ce e în trecut până la 1 iunie, sume pe care există procese între…

Review Overview

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: