Home » Social » Suntem tot mai puțini!

Suntem tot mai puțini!

Roxana NĂSTASĂ

În doar primele patru luni ale anului, mii de vasluieni au trecut la cele veșnice.  Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, de la lună la lună, numărul celor care solicită ajutor de deces, este mult mai mare, ceea ce înseamnă implicit că tot mai mare e numărul celor care au pierit. În doar patru luni, CJP Vaslui a acordat ajutoare de înmormântare vasluienilor în valoare totală de nu mai puțin de 44 de miliarde de lei vechi.

„În primele patru luni ale anului, au fost acordate 1.855 de ajutoare de deces, valoarea totală fiind de 4.435.522 lei. Față de perioada similară a anului trecut se constată o creștere considerabilă, numărul ajutoarelor acordate crescând cu 11 % și al cheltuielolor cu 15%, acest lucru datorându-se și faptului că ajutorul de deces s-a mărit de anul acesta”, ne-a declarat Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui.
Faptul că tot mai mare e numărul celor care au murit este evidențiat nu numai prin solicitările ajutoarelor de deces, pentru că nu toți cei care mor sunt asigurați în sistemul public de pensii sau pensionari, ci și în ultimul buletin statistic conform căruia, în primele două luni ale anului au decedat exact 1000 de persoane din județ și s-au născut 759.
Până anul trecut, ajutorul de deces a fost de 2.298 de lei, de la 1 ianuarie crescând la 2.415 lei. În cazul decesului asiguratului din sistemul public de pensii sau al pensionarului, beneficiază de ajutor de deces o singură persoană care face dovada că a suportat cheltuielile ocazionate de deces și care poate fi, după caz, soțul supraviețuitor, copilul, părintele, tutorele, sau în lipsa acestora, orice persoană care face această dovadă. Ajutorul de deces se suportă din bugetul asigurărilor sociale de stat și se acordă, la cerere, pe baza certificatului de deces.

Roxana NĂSTASĂ În doar primele patru luni ale anului, mii de vasluieni au trecut la cele veșnice.  Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, de la lună la lună, numărul celor care solicită ajutor de deces, este mult mai mare, ceea ce înseamnă implicit că tot mai mare e numărul celor care au pierit. În doar patru luni, CJP Vaslui a acordat ajutoare de înmormântare vasluienilor în valoare totală de nu mai puțin de 44 de miliarde de lei vechi. „În primele patru luni ale anului, au fost acordate 1.855 de ajutoare de deces, valoarea totală fiind de 4.435.522…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: