Home » Justitie » Fostul primar de Bârlad a scăpat de pușcărie!

Fostul primar de Bârlad a scăpat de pușcărie!

de Răzvan CĂLIN

Judecătoria Bârlad a decis să accepte acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul primar al Bârladului, Constantin Constantinescu, cu procurorii DNA. În cele din urmă, fostul edil al al Bârladului, Constantin Constantinescu, poate răsufla ușurat. Ieri, magistrații de la Judecătorian Bârlad au decis, prin hotărârea nr. 131/2015, să recunoască „pactul de neagresiune” încheiat de acesta cu procurorii DNA. Acordul de recunoaștere a vinovăției a reprezentat tertipul legal la care Constantinescu a apelat pentru a scăpa de pușcărie. Fapta penală pentru care acesta a fost incriminat este conflict de interese în formă continuă.

După ce în ianuarie 2015 Constantinescu a căzut la înțelegere cu procurorii Curții de Apel Iași, dosarul său a ajuns pe masa Judecătoriei Bârlad, care a trebuit doar să îndeplinească o simplă formalitate, respectiv să valideze acordul de de recunoaștere a vinovăției. Lucru care s-a realizat pe 12 mai, hotărârea instanței fiind publicată și pe portalul online www.just.ro.

De această dată, nu a mai fost nevoie ca fostul primar de Bârlad să-și facă apariția la Palatul de Justiție, ma ales că a fost vorba de o simplă formalitate, instanța trebuind doar să se pronunțe. În consecință, Constantinescu nu a mai fost nevoit să presteze din nou circul pe care l-a făcut la celelalte două termene de judecată din luna aprilie, când a pășit spășit în sala de judecată, ba chiar a și vărsat lacrimi, îngâimând gâtuit de emoție iertare de la judecători.

Totuși, chiar dacă a scăpat doar cu un an de închisoare cu suspendare, Constantinescu are un termen de încercare de trei ani, timp în care trebuie să fie cuminte ca un îngeraș. De asemenea, nu mai are dreptul de a fi ales sau ocupa o funcție publică și va trebui să execute și 60 de zile de muncă în folosul comunității, neremunerate. Cu alte cuvinte, iată că politica capului plecat și un pic de cenușă aruncată teatral în creștet l-au salvat de închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, fostul primar de Bârlad s-a făcut vinovat de comiterea infracțiunii de conflict de interese în formă continuă: „În fapt, s-a reținut că numitul Constantinescu Constantin, în calitate de primar al municipiului Bârlad a aprobat Raportul procedurii de atribuire nr. 4357 din data de 19.03.2012, prin care a fost declarată oferta câștigătoare a contractului de achiziție publică având ca obiect «Lucrări de execuție a străzilor din cartierele Deal II, Țuguiata II, Bariera Puiești, Complex Școlar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Școlar» ca fiind cea depusă de Asocierea dintre SC URBAN PROIECT SA și SC TRANSMIR SRL, reprezentată de SC TRANSMIR SRL, în calitate de lider al asocierii, cu o propunere financiară de 31.999.653,33 lei; a încheiat contractul de lucrări nr. 17 din data de 04.04.2012 între Municipiul Bârlad și SC TRANSMIR SRL, în calitate de lider al asocierii dintre SC URBAN PROIECT SA și SC TRANSMIR SRL, având ca obiect executarea și finalizarea «Lucrări de execuție a străzilor din cartierele Deal II, Țuguiata II, Bariera Puiești, Complex Școlar, Trestiana, Extindere Cartier Complex Școlar» și prețul de 31.999.653,33 lei. Inculpatul a efectuat, astfel, acte prin care se produce un folos material pentru cele două societăți comerciale cu care s-a aflat anterior în relații comerciale și din partea cărora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC CONSTRUCȚII CONSULT SRL, societate la care a fost asociat și administrator din data de 25.06.1991 (data înscrierii societății în Registrul Comerțului) până la data de 05.08.2004 și ulterior doar asociat unic și apoi majoritar până la cesionarea părților sociale către concubina sa, numita Negru Cristina”.

de Răzvan CĂLIN Judecătoria Bârlad a decis să accepte acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de fostul primar al Bârladului, Constantin Constantinescu, cu procurorii DNA. În cele din urmă, fostul edil al al Bârladului, Constantin Constantinescu, poate răsufla ușurat. Ieri, magistrații de la Judecătorian Bârlad au decis, prin hotărârea nr. 131/2015, să recunoască „pactul de neagresiune” încheiat de acesta cu procurorii DNA. Acordul de recunoaștere a vinovăției a reprezentat tertipul legal la care Constantinescu a apelat pentru a scăpa de pușcărie. Fapta penală pentru care acesta a fost incriminat este conflict de interese în formă continuă. După ce în ianuarie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

7 comments

  1. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si multi ani sa te poti bucura de cat ai furat din banii barladenior Tartane , tu si slugoii tau credinciosi.In caz ca nu va fi asa concubina va mosteni jumatate din toata agoniseala.

  2. nu mai e nimic de spus! sa fiti sanatosi si pregatiti-va pentru urmatorul!

  3. să-i dea Dumnezeu voia cea bună

  4. ……..cenzurat…. , ai furat de te-ai rupt si acuma scapi ” basma curata ” ?
    Sper sa vina , mai repede , dosarele cu celelalte infractiuni ( baia
    comunala , teatru VIP , etc ) unde sa iei puscarie cat nu ai luat acuma
    !

  5. …cenzurat… , ai furat de te-ai rupt si acuma scapi ” basma curata ” ?
    Sper sa vina , mai repede , dosarele cu celelalte infractiuni ( baia
    comunala , teatru VIP , etc ) unde sa iei puscarie cat nu ai luat acum
    !

  6. doar nu va imaginati ca un asa rechin nu are pe nimeni care sa-l invete cum sa scape. O mana spala pe alta. Vedeate-as mort cu luminite de Craciun pe piept in rest nimic n-ai facut decat ai furat banul public cu firma m*ti de sclav.

  7. NU SE POATE ASA CEVA, CUM SA SCAPE TIGANUL ASTA IMPUTIT DE PUSCARIE. A FURAT CA IN CODRU SI SI-A BATUT JOC DE BARLAD.
    MULT SUCCES LA DISTRACTIE TIGANE CU BANII FURATI, SPER SA TE TREZEASCA DNA-UL DIN SOMN PE VECI IN PUSCARIE.

%d blogeri au apreciat: