Home » Social » Fratele episcopului Corneliu Bârlădeanul, pe cai mari – Fost vameș condamnat pentru luare de mita, la Albița, acum administrator al Episcopiei Hușilor și șoferul episcopului

Fratele episcopului Corneliu Bârlădeanul, pe cai mari – Fost vameș condamnat pentru luare de mita, la Albița, acum administrator al Episcopiei Hușilor și șoferul episcopului

* Volskwagenul de fițe în care episcopul Corneliu a ajuns la Bârlad în ziua scandalului de la Protopopiat era condus de fratele său, fost agent principal de poliție la Vama Albița. Pentru serviciile sale, Florin Onilă ar ridica, lunar, 500 de euro.

Simona MIHĂILĂ

Dezvăluiri incendiare făcute în exclusivitate pentru ziarul Est News de surse din interiorul Episcopiei Hușilor: episcopul Corneliu Bârlădeanul a dat cheile „regatului” pe care îl conduce pe mâna fratelui său, Florin Onilă.
Acesta este nimeni altul decât unul dintre vameșii implicați în scandalul mitei de la Vama Albița, din 2011, scandal în urma căruia Onilă și alți colegi ai săi au fost ridicați de procurorii anticorupție sub acuzația de luare de mită în formă continuată și sprijinire a unui grup infracțional organizat.
Aceleași surse spun că, în 2011, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, Florin Onilă, care era agent principal de poliție, și-a piedut locul de muncă de la Vama Albița. Salvarea a venit de la fratele său, episcopul Corneliu Bârlădeanul care, fără a sta pe gânduri, l-a luat sub aripa sa protectoare și l-a făcut, pe loc, administratorul Episcopiei Hușilor.
Gestul creștinesc al fratelui său nu acoperă, poate, toate câte îi picau în desagă lui Florin Onilă pe când era plătit de statul român să ne apere țara de infractori, dar o pâine amărâtă tot i-o asigură: una în valoare de 500 de euro pe lună, mai exact 2.700 de lei. Aceasta este leafa – spun sursele noastre – pe care fratele episcopului o ridică lună de lună pentru a „administra” episcopia celei mai sărace zone din România.
Nu se știe dacă în acești bani intră și serviciile de șoferie prestate de Onilă la episcopie. Cert este că tot în mânile sale se află și volanul Volswagen-ului de fițe în care circulă episcopul Hușilor și în care a sosit la Bârlad marți, în ziua scandalului enoriașilor de la Protopopiatul Bârlad.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=59C6jXyMaf8&w=420&h=315]

Până ca Florin Onilă să fie angajat de fratele său la episcopie pe salariul de 2.700 de lei, șoferul episcopului Corneliu era Mihai Ciobanu și avea un salariu de 700 de lei. „Întâmplarea” face ca acesta să nu mai lucreze aici.

Mită pentru un frate, șpagă pentru celălalt

„Păi fratele popii (Florin Onilă) care a fost arestat în februarie 2011 pentru luare de mită în Albița, de cine credeți că a fost acoperit până să-l prindă? De câte ori nu căzuse până să-l prindă? Dar când auzeau cine e….se retrăgeau <cu plecăciune>, ca nu cumva să supere sutana!!!” – este unul dintre comentariile care circulă pe internet la adresa episcopului și a fratelui său.
masina-episcopFlorin Onilă a fost ridicat de procurorii DNA împreună cu mai mulți vameși, în februarie 2011. În comunicatul remis de procurorii bucureșteni la acel moment se preciza: “Structura grupului infracțional organizat și modul de operare utilizat le-au permis inculpaților să exercite acte de corupție cu frecvență aproape zilnică. Astfel, de regulă, <tariful> era cunoscut de cei care oferă mită: 5 – 10 lei pentru situațiile obișnuite (cum ar fi doar pentru simpla aplicare a ștampilei), si aproximativ 10 – 100 de euro sau 50 – 200 lei, în cazul unor situații speciale în care <tariful> creștea proporțional cu riscul la care se expunea polițistul de frontieră (lipsa unor documente, nereguli privind viza, documentele auto sau marfă, produse în cantități mai mari, etc). În această modalitate, pe fiecare tură, un inculpat colecta, în medie, între 400 și 2.000 lei”.
Chiar dacă procurorii anticorupție nu au descins, încă, la Palatul Eparhial acuzațiile de șpagă nu l-au ocolit nici pe celălalt frate Onilă, ajuns episcop. În toamna trecută, preotul Sorin Chirvase, de la Biserica Sf. Spiridon din Bârlad, le-a povestit enoriașilor, la slujbă, cum tatăl său a fost îndemnat de protopopul Vasile Lăiu să-i ofere 20.000 de euro episcopului pentru a-l lăsa în serviciu.
Acestor acuzații li s-au adăugat și altele, făcute de alți preoți, unii dintre ei fiind chemați să dea declarații în fața procurorilor anticorupție.

Episcopia Hușilor: „Reveniți mâine dimineață”

Am fost curioși să știm cum comentează Episcopia Hușilor faptul că episcopul Corneliu Bârlădeanul și-a angajat propriul frate ca administrator, în condițiile implicării acestuia în scandalul mitei de la Vama Albița, scandal în urma căruia s-a ales și cu o condamnare.
La telefonul episcopiei ne-a răspuns „un părinte” (așa s-a recomandat) care, deși inițial s-a arătat dispus să ne ofere lămuriri, în momentul în care a aflat despre ce este vorba, s-a răzgândit: „Pentru această problemă vă rugăm să reveniți mâine dimineață, când o să puteți sta de vorbă cu părintele secretar (Marin Tudorică – n.r.)”.
În cursul zilei, reporterii Est News vor încerca, așadar, încă o dată, să afle care este punctul de vedere al Episcopiei Hușilor față de această situație.

* Volskwagenul de fițe în care episcopul Corneliu a ajuns la Bârlad în ziua scandalului de la Protopopiat era condus de fratele său, fost agent principal de poliție la Vama Albița. Pentru serviciile sale, Florin Onilă ar ridica, lunar, 500 de euro. Simona MIHĂILĂ Dezvăluiri incendiare făcute în exclusivitate pentru ziarul Est News de surse din interiorul Episcopiei Hușilor: episcopul Corneliu Bârlădeanul a dat cheile "regatului" pe care îl conduce pe mâna fratelui său, Florin Onilă. Acesta este nimeni altul decât unul dintre vameșii implicați în scandalul mitei de la Vama Albița, din 2011, scandal în urma căruia Onilă și&hellip;

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

24 comments

  1. niste gainari

  2. prosti la scoala, destepti la spaga

  3. laiu este escrocul cel mare si il influenteza si pe ps

    • Mare dreptate ai! Iar Laiu o sa-l traga dupa el si pe episcop! Si atentie cititori cand mergeti pe strada si trece pe langa voi VS-08-BOR ca Laiu conduce in stare de ebrietate! Dar cine sa il verifice daca el e prieten cu sotia sefului de la Circulatie!

      • normal, au mutit amandoi odata cand si-au primit spagile de la chevron

    • eina. ps o fi vreun inger fara discernamant

  4. preafericitii.....

    preafericiti preacuviosi preacinstiti preaspagari!!!!!!!!!!!

  5. TREBUIE SA NE INTALNIM MAI MULTI SI SA PROTESTAM !!! JOS Laiu si acest PSeudoepiscop ! REFORMA IN BOR pleaca din BD , ne vrem Biserica inapoi!!!

  6. am ajuns la concluzia ca acesti indivizi nu cred in Dumnezeu. ca sunt acolo doar pentru a face meserie

  7. să dea Dumnezeu și Maica Domnului să fie dreptate !

    • va fi dreptate can membrii Bisericii vor sti sa si-o ceara. pana atunci, dictatorii fac ce vor

  8. sa te duci tu bai sa te culci. imparti malaiul cu preaspagarii? sau nu vor sa te hirotoneasca?

  9. nu toti au luipsa de credinta unii er bani ca sa-si pastreze serviciile

  10. unii stau cu chirie, nu mai generaliza

  11. corect pe ma-ta. nu e regula, numai unii o respecta, deci e apucatura, nu e regula

%d blogeri au apreciat: