Home » Social » Și-a dat foc singur, din greșeală!

Și-a dat foc singur, din greșeală!

de Răzvan CĂLIN

Un bătrân din Bădeana a suferit arsuri grave după ce, în timp ce fuma, a confundat sticla de băutură cu alta în care se afla benzină.

Accident stupid, dar înfiorător, în satul Bădeana, comuna Tutova: un bărbat de 63 de ani se zbate între viață și moarte după ce a fost protagonistul unei întâmplări mai puțin obișnuite. Nenorocirea s-a produs vineri (15 mai), în jurul orei 15.37, în timp ce bărbatul se afla împreună cu fiul său pe un câmp din apropierea localității. Se pare că cei doi lucrau ceva și la un moment dat bătrânul a făcut o pauză și și-a aprins o țigară. Cum avea cu el o sticlă cu vin (sau bere), omul a vrut să ia o gură. Din păcate, se pare că bătrânul a luat din greșeală o altă sticlă în care se afla benzină. Numai că acest lucru i-a fost fatal pentru că stropii și vaporii de benzină care s-au împrăștiat pe hainele sale s-au aprins instantaneu din cauza țigării aprinse pe care o avea între degete.

”Fiul victimei a fost cel care a anunțat cazul prin 112. Cei doi stropeau pomii dintr-o livadă cu ajutorul unui dispozitiv care funcționează pe bază de benzină. La un moment dat, au făcut o pauză și bărbatul și-a aprins o țigară. A vrut să bea o gură din sticla cu băutura alcoolică, însă din greșeală a confundat-o cu cea în care se afla benzina. Nu a apucat să bea din aceasta deoarece conținutul sticlei a luat foc în momentul în care vaporii de benzină au intrat în contact cu țigara aprinsă”, ne-a declarat agentul principal Alina Tonică, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Fiul bătrânului a sărit imediat în ajutorul său și a stins flăcările care îl cuprinseseră. Din păcate, bătrânul a suferit totuși arsuri grave.

”Victima a suferit, din primele evaluări, arsuri prin flacără de gradul II și III pe aproximativ 80% din suprafața corpului. Noi l-am preluat dintr-un autoturism în care fusese urcat de niște oameni care au vrut să-l aducă cât mai repede la spital. I-au fost acordate primele îngrijiri, după care s-a solicitat intervenția elicopterului SMURD de la București pentru a fi transportat la o clinică de specialitate din Capitală”, ne-a declarat Aurora Popa, directorul Serviciului de Ambulanță al Județului Vaslui.

de Răzvan CĂLIN Un bătrân din Bădeana a suferit arsuri grave după ce, în timp ce fuma, a confundat sticla de băutură cu alta în care se afla benzină. Accident stupid, dar înfiorător, în satul Bădeana, comuna Tutova: un bărbat de 63 de ani se zbate între viață și moarte după ce a fost protagonistul unei întâmplări mai puțin obișnuite. Nenorocirea s-a produs vineri (15 mai), în jurul orei 15.37, în timp ce bărbatul se afla împreună cu fiul său pe un câmp din apropierea localității. Se pare că cei doi lucrau ceva și la un moment dat bătrânul a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin