fbpx
Home » National » Bilanț final la prima loterie fiscală: câți bani revin fiecărui câștigător

Bilanț final la prima loterie fiscală: câți bani revin fiecărui câștigător

Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale, organizată pe 13 aprilie, a atras 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe în București, Cluj și Brașov, iar la polul opus s-au situat județele Giurgiu, Călărași și Ilfov, câștigul fiind de 54,9 lei dacă toate bonurile ar fi validate.
Astfel, în București au fost depuse 2.348 de cereri de către persoanele care au avut bonuri fiscale emise pe 7 februarie, cu valori între 6 lei și 6,99 lei, cele mai multe în Sectorul 6 (512 solicitări), urmat de Sectorul 2 (429), Sectorul 4 (415 solicitări), Sectorul 3 (399 solicitări), Sectorul 5 (338 solicitări) și Sectorul 1 (255 solicitări).

La Administrația Județeană a Finanțelor Publice Cluj s-au înregistrat 1.025 de cereri, în Brașov au fost depuse 888 de cereri, la Iași – 767 cereri, Hunedoara – 709 cereri și în Constanța – 684 cereri.

Cele mai puține solicitări de revenidicare a premiului la loterie au fost primite de administrațiile ANAF din Giurgiu (105), Călărași (113), Ilfov (150), Mehedinți (154) și Harghita (170).

“În luna iunie 2015 va fi organizată o nouă extragere ocazională, pentru bonurile fiscale emise în lunile aprilie și mai 2015. Precizăm că în luna mai nu a fost programată nicio extragere”, a comunicat Ministerul Finanțelor Publice la solicitarea MEDIAFAX.

Ordonanța privind Loteria bonurilor fiscale prevede că prima extragere lunară va fi organizată în luna iulie, la care vor participa bonurile emise în iunie.

După încheierea primei etape a extragerii din 13 aprilie, de revendicare a premiilor, urmează ca ANAF să verifice bonurile fiscale depuse de solicitanți, precum și firmele care le-au emis. Comercianții trebuie să aibă înregistrat și în contabilitate bonul fiscal respectiv, altfel bonul va fi invalidat, iar firma amendată.
Permiul total, de un milion de lei, va fi împărțit egal la numărul câștigătorilor validați de către inspectorii fiscali. Lista câștigătorilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanțelor, iar plata premiilor se va efecua în maxim 60 de zile de la încheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv până la 13 iulie.

Finanțele intenționează să modifice modalitatea de organizare și selecție a câștigătorilor la loterie pentru a asigura premii mai consistente celor care au bonuri câștigătoare.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorivici, a declarat la începutul lunii că la viitoarele extrageri ar putea fi selectați doar 100 de câștigători la loterie, astfel încât premiile să fie mai consistente, iar solicitarea bonului să fie stimulată.

Sursa: zf.ro

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: