Home » Social » Bătrânii vor pe litoral

Bătrânii vor pe litoral

de Roxana NĂSTASĂ

În curând, vor începe cozile interminabile la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui pentru bilete de tratament subvenționate de stat. Dacă acum încă nu e sezonul de plecat la mare, pensionarii nu prea vor în stațiuni, așa că nu-și ridică biletele. E știut din anii precedenți că, peste vreo lună, două însă, vor fi cozi la ghișee pentru a prinde un sejur într-o stațiune balneoclimaterică de la malul mării, respectiv de la Techirghiol, Eforie sau Mangalia.

Conform conducerii CJP Vaslui, sunt și cazuri în care unii pensionari iau biletele de tratament, dar merg nepoții la mare în locul lor. În prezent, sunt disponibile la CJP Vaslui 379 de bilete în toate stațiunile din țară.

„Pentru seria 7, cu plecare pe 25 mai, avem 379 de bilete de tratament pentru toate stațiunile din țară. Acum nu prea vin pesnionarii să ia bilete, iar cele care rămân nu se reportează, le dăm înapoi. Acuși începe însă, sezonul estival și toți vor vrea să plece la tratament, însă nu în toate stațiunile, ci la mare. Fie că merg ei, fie că unii își trimit nepoții, toți dau buzna vara la bilete”, ne-a declarat Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui.

Conform acestuia, la hotel de două stele, prețul maxim pentru un un sejur de 18 zile este de 1.388 lei, iar la trei și patru stele, 1.452 de lei. Unii plătesc prețul integral, însă unii doar 50%.

În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. În situația neridicării biletului de tratament repartizat pe o serie, solicitantul poate obține bilet de tratament doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, pentru o altă serie.

de Roxana NĂSTASĂ În curând, vor începe cozile interminabile la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui pentru bilete de tratament subvenționate de stat. Dacă acum încă nu e sezonul de plecat la mare, pensionarii nu prea vor în stațiuni, așa că nu-și ridică biletele. E știut din anii precedenți că, peste vreo lună, două însă, vor fi cozi la ghișee pentru a prinde un sejur într-o stațiune balneoclimaterică de la malul mării, respectiv de la Techirghiol, Eforie sau Mangalia. Conform conducerii CJP Vaslui, sunt și cazuri în care unii pensionari iau biletele de tratament, dar merg nepoții la mare în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile