Home » National » Cutremur de 3,4 grade, în zona seismică Vrancea

Cutremur de 3,4 grade, în zona seismică Vrancea

Un cutremur de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, acesta având loc la o adâncime de 152 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Potrivit sursei citate seismul a fost înregistrat la ora 16.52.

Orașele în apropierea cărora s-a produs cutremurul sunt Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (48 de kilometri), Focșani (52 de kilometri), Râmnicu Sărat (52 de kilometri), Mărășești (60 de kilometri).

Alte două două cutremure de 3 și 3,4 grade pe scara Richter s-au produs, duminică, în județele Brăila și, respectiv Buzău, potrivit INFP.

Primul dintre cele două seisme a avut loc la ora 13.16, în zona seismică Vrancea, epicentrul acestuia fiind înregistrat în județul Buzău. Având o magnitudine de 3,4 grade, cutremurul s-a produs la o adâncime de 144 de kilometri.

Cel de-al doilea cutremur s-a înregistrat în Muntenia, la ora 14.08, cu epicentrul în județul Braila. Cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter, cutremurul a avut loc la o adâncime de cinci kilometri.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie și 16 martie, ultimul având epicentrul în județul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Sursa: mediafax.ro

Un cutremur de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, acesta având loc la o adâncime de 152 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Potrivit sursei citate seismul a fost înregistrat la ora 16.52. Orașele în apropierea cărora s-a produs cutremurul sunt Covasna (34 de kilometri), Târgu Secuiesc (48 de kilometri), Focșani (52 de kilometri), Râmnicu Sărat (52 de kilometri), Mărășești (60 de kilometri). Alte două două cutremure de 3 și 3,4 grade pe scara Richter s-au produs, duminică, în județele Brăila și, respectiv Buzău, potrivit INFP. Primul dintre…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: