Home » World » Nouă morți și 18 răniți în Texas, într-un schimb de focuri între grupări rivale de motocicliști

Nouă morți și 18 răniți în Texas, într-un schimb de focuri între grupări rivale de motocicliști

Nouă persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite duminică, într-un schimb de focuri între grupări rivale de motocicliști la un restaurant Twin Peaks Sports Bar and Grill din Waco, în Texas, relatează CNN.

Autoritățile au anticipat apariția unor probleme și au trimis polițiști înainte de incident.

„Au fost cel puțin trei grupări rivale aici în această (duminică) dimineața. Cât timp se aflau aici, am trimis ofițeri la fața locului. Ne așteptam la probleme”, a declarat sergentul W. Patrick Swanton, un purtător de cuvânt al poliției din Waco. Ulterior el a declarat că este vorba despre cel puțin cinci grupări.

Cearta, care a izbucnit în restaurantul Twin Peaks și s-a extins în parcare, a degenerat, de la bătăi cu pumnii și picioarele la folosirea armelor de foc, a declarat Swanton.

„În experiența mea de aproape 35 de ani, aceasta este cea mai violentă și înfiorătoare scenă cu care am avut de-a face”, a spus purtătorul de cuvânt.

Motocicliștii au tras unii asupra altora și asupra polițiștilor, care au ripostat.

Swanton a criticat restaurantul Twin Peaks pentru că nu s-a implicat în lupta împotriva grupărilor în trecut. El a refuzat să dezvăluie care sunt grupările implicate în schimbul de focuri de duminică.

„Suntem frustrați? Desigur. Pentru că noi credem că restaurantul ar fi putut face mai mult pentru a împiedica acest lucru”, a declarat el.

Conducerea restaurantului a emis un comunicat de presă în care afirmă că examinează circumstanțele incidentului armat. Restaurantul din Waco este o franciză.

„Suntem recunoscători că niciun angajat, client sau polițist nu a fost rănit în aceste violențe fără sens, din afara restaurantului, și suntem alături de familiile celor uciși”, se arată în comunicat.

Pentru a scăpa de violențe, unii clienți și angajați ai restaurantului s-au ascuns în camera frigorifică, potrivit postului KWTX, afiliat CNN. Potrivit postului, au fost confiscate peste 100 de arme, iar poliția din Waco a anunțat că aresta în continuare persoane înarmate care soseau la restaurant.

Swanton a declarat pentru presă că opt persoane au fost ucise la fața locului, iar alta a decedat la un spital din zonă. În total, 18 persoane au fost spitalizate. Imediat era neclar dacă printre răniți se afla și persoana care a murit. Toate persoanele ucise și rănite sunt, se pare, motocicliști.

Niciun polițist nu a fost rănit, a declarat Swanton, care a lăudat felul în care au reacționat forțele de ordine.

„Acțiunea lor a salvat vieți, împiedicând luptele să se extindă duminică dimineața, când este foarte aglomerat”, a spus el. „Bine că ofițerii erau aici și au luat măsurile necesare pentru a salva numeroase vieți”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sursa: mediafax.ro

Nouă persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite duminică, într-un schimb de focuri între grupări rivale de motocicliști la un restaurant Twin Peaks Sports Bar and Grill din Waco, în Texas, relatează CNN. Autoritățile au anticipat apariția unor probleme și au trimis polițiști înainte de incident. "Au fost cel puțin trei grupări rivale aici în această (duminică) dimineața. Cât timp se aflau aici, am trimis ofițeri la fața locului. Ne așteptam la probleme", a declarat sergentul W. Patrick Swanton, un purtător de cuvânt al poliției din Waco. Ulterior el a declarat că este vorba despre cel puțin cinci…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: