Home » Administratie » Orasul reciclarii – Parada modei cu rochii din plastic și hârtie, la Bârlad

Orasul reciclarii – Parada modei cu rochii din plastic și hârtie, la Bârlad

Ieri, bârlădenii au asistat cu încântare la una dintre puținele parade de modă din ultimii ani, din orașul lor. Pe cât de rară, pe atât de originală această paradă, căci toate piesele vestimentare prezentate au fost confecționate integral din materiale reciclabile.

Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad a fost gazda ineditului eveniment, prezentat de liceeni în cadrul acțiunii „Orașul reciclării și voluntariatului”, desfășurat sub umbrela Zilelor culturale ale Bârladului.
Realizatorii acțiunii, coordonate de Primăria Bârlad și de Compania de Utilități Publice (CUP) Bârlad, au fost, în afară de voluntarii de la Protecția copilului care au străbătut orașul într-un marș de conștientizare asupra necesității voluntarilor, elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Rareș”, ai Grupului Școal Industrial „Alexandru Ioan Cuza” și ai Școlii generale „George Tutoveanu” (nr. 11).
Bârlădenii au putut admira cele opt staduri în care elevii au expus zeci de obiecte de folosință practică și de articole decorative realizate de ei, cu măiestrie și ingeniozitate, exclusiv din materiale reciclabile: plastic, PET-uri, hârtie, metal, lemn etc.
Evenimentul a fost încheiat de un moment artistic susținut de elevi. La final, toți participanții au fost răsplătiți cu diplome, sucuri și apă minerală oferite de CUP SA, dar și câte un tricou alb ce simbolizează curățenia pe care oamenii trebuie să o păstreze pentru o natură nealterată.
„Mesajul acestei acțiuni, realizată impecabil de copiii, este acela de a respecta natura, de a învăța să integrăm în cotidian colectarea selectivă și reciclarea materialelor pe care nu le mai folosim. Barladul trebuie sa devina un oras al reciclarii. Numai așa vom reuși să economisim resursele naturii, prelungind, astfel, viața pe pământ”, a declarat pentru Est News, Olga Ungureanu, șeful Serviciului de gospodărie comunală din cadrul primăriei locale. (S.M.)

Ieri, bârlădenii au asistat cu încântare la una dintre puținele parade de modă din ultimii ani, din orașul lor. Pe cât de rară, pe atât de originală această paradă, căci toate piesele vestimentare prezentate au fost confecționate integral din materiale reciclabile. Parcul Teatrului "Victor Ion Popa" din Bârlad a fost gazda ineditului eveniment, prezentat de liceeni în cadrul acțiunii "Orașul reciclării și voluntariatului", desfășurat sub umbrela Zilelor culturale ale Bârladului. Realizatorii acțiunii, coordonate de Primăria Bârlad și de Compania de Utilități Publice (CUP) Bârlad, au fost, în afară de voluntarii de la Protecția copilului care au străbătut orașul într-un marș…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: