Home » Justitie » Schimbare de gardă la Baroul Vaslui

Schimbare de gardă la Baroul Vaslui

de Marian MOCANU

Avocatul hușean Radu Bobârnat este noul decan al Baroului de Avocați Vaslui. Acesta îi succede în funcție avocatului Petru Blăniță, cel care a condus Baroul Vaslui timp de două mandate.

La sfârșitul săptămânii trecute, în urma terminării mandatului de patru ani a lui Petru Blăniță, la Baroul de Avocați ai județului Vaslui au fost organizate alegeri pentru desemnarea noii conduceri. Petru Blăniță, fostul șef al barului, nu a mai candidat pentru funcția de decan, ci doar pentru o funcție de consilier în cadrul organismului de conducere a baroului avocaților vasluieni. Asta deoarece el avea deja două mandate de decan, al baroului, numărul maxim admis prin statut.

În urma desfășurării a două tururi de scrutin, nou decan al Baroului a fost ales avocatul hușean Radu Bobârnat, care a câștigat în fața Rozicăi Suditu.

Ulterior, au fost aleși și ceilalți membri ai condiliului baroului, printre care se află și fostul decan, Petru Blăniță. Alături de acesta, în următorii patru ani, din consiliul de conducere vor mai face parte avocații Daniela Dima, Carmen Frățiman, Rozica Suditu, Carmina Păsărică, Liliana Moraru, Marian Șenchiu și Emanuel Grigoraș. Unul dintre aceștia va fi ales, la proxima ședință a baroului, în funcția de prodecan.

Este pentru prima dată când un avocat hușean ocupă funcția de decan al baroului. Radu Bobârnat este unul dintre cei mai apreciați avocați vasluieni, fiind în același timp și consilier județean. Membru a Baroului Avocaților Vaslui din anul 1996, Bobârnat are printre clienții actuali mai multe persoane cunoscute din județ, printre care mai mulți vameși inculpați în dosarul Albița II, dar și pe fostul subprefect Sergiu Marian, acuzat de fapte de corupție.

de Marian MOCANU Avocatul hușean Radu Bobârnat este noul decan al Baroului de Avocați Vaslui. Acesta îi succede în funcție avocatului Petru Blăniță, cel care a condus Baroul Vaslui timp de două mandate. La sfârșitul săptămânii trecute, în urma terminării mandatului de patru ani a lui Petru Blăniță, la Baroul de Avocați ai județului Vaslui au fost organizate alegeri pentru desemnarea noii conduceri. Petru Blăniță, fostul șef al barului, nu a mai candidat pentru funcția de decan, ci doar pentru o funcție de consilier în cadrul organismului de conducere a baroului avocaților vasluieni. Asta deoarece el avea deja două mandate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: