Home » Sanatate » Un week-end “bătăios”

Un week-end “bătăios”

Cazurile de agresiune fizică nu mai sunt de mult o noutate pentru medicii de la urgențe. Noutatea constă în faptul că victimele agresiunilor sunt făcute pe zi ce trece de bătăuși tot mai profesioniști.

In week-endul trecut la Compartimentul de Primire a Urgențelor din Spitalul Elena Beldiman au fost înregistrate 6 cazuri, din care 3 au necesitat internare. Șirul bătăilor a început de vineri, 15 mai, când seara, la ora 22, a fost adusă la CPU o femeie de 42 de ani din Bârlad cu policontuzii provocate de o agresiune fizică. Sâmbătă, 16 mai, a venit cu ambulanța noaptea, la ora 1, un bărbat de 27 de ani din mediul rural, bătut măr. Cazul a fost unul complicat și a necesitat internare în secția medicală pentru că pacientul suferea de sindrom anemic și hepatită.

Duminică, 17 mai, s-au prezentat la CPU 3 persoane, victime ale bătăilor profesioniste. Astfel, a fost adusă în urgență o femeie de 17 ani cu politraumatisme; cu un hematom hepatic și politraumatism facial. Medicii au constatat că a fost agresată cu foarte multă violență iar urmările au impus internarea sa în Chirurgie. Mai mult, femeia a suferit și un șoc postraumatic, motiv pentru care a fost transferată la psihiatrie pentru un control de specialitate.

Tot duminică un bărbat de 51 de ani din mediul rural a fost lovit cu violență în moalele capului iar o femeie de 48 de ani, tot din mediul rural, a suferit policontuzii, cel mai afectat fiind brațul drept. In aceeași zi a venit cu ambulanța la CPU și un bărbat de 40 de ani, din mediul rural cu contuzii consistente cauzate de o lovitură puternică. (Mihaela NICULESCU)

Cazurile de agresiune fizică nu mai sunt de mult o noutate pentru medicii de la urgențe. Noutatea constă în faptul că victimele agresiunilor sunt făcute pe zi ce trece de bătăuși tot mai profesioniști. In week-endul trecut la Compartimentul de Primire a Urgențelor din Spitalul Elena Beldiman au fost înregistrate 6 cazuri, din care 3 au necesitat internare. Șirul bătăilor a început de vineri, 15 mai, când seara, la ora 22, a fost adusă la CPU o femeie de 42 de ani din Bârlad cu policontuzii provocate de o agresiune fizică. Sâmbătă, 16 mai, a venit cu ambulanța noaptea, la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: