Home » Invatamant » Bârladul are voci de excepție!

Bârladul are voci de excepție!

de Răzvan CĂLIN

Câțiva elevi din Bârlad au câștigat principalele trofee la Concursul Național de Muzică ”Florile Copilăriei”.

Ediția din acest an a Concursului Național de Muzică ”Florile Copilăriei”, care s-a desfășurat în week-end-ul trecut la Adjud, a fost dominată total de un grup de mici interpreți provenind de la două instituții de învățământ din Bârlad: Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”.

Trei dintre laureații acestui concurs sunt frați. Este vorba despre surorile gemene Anisia și Amedeea și fratele lor Fabian Mereuță. Cei trei formează grupul vocal Sweet M care a reușit să câștige premiul I la acest concurs. Mai mult, Fabian a concurat și separat, ca solist și a reușit performanța de a-și adjudeca marele trofeu al concursului. Fabian Mereuță s-a mai clasat pe locul II la secțiunea învățământ primar.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=CNngNgp5M00&w=420&h=315]

”De asemeni, Grupul Folk «Ecou» – care este format din elevi de la Școala ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul ”Codreanu” – a câștigat marele trofeu al concursului pe secțiunea invățământ primar. Cel de al doilea grup folk care a reprezentat Bârladul la acest concurs național a fost tot un grup folk – intitulat Cristal -, care are în componență elevi de la Colegiul ”Codreanu”.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IUme6t-wsTg&w=420&h=315]

Și acesta, la rândul său, a reușit performanța de a câștiga marele trofeu al concursului la secțiunea dedicată trupelor din învățământul liceal. În consecință, putem spune că a fost un an deosebit de fructuos pentru noi. Copiii au reușit să se concentreze foarte bine și, deși au concurat aproape 400 de copii foarte talentați din întreaga țară, iată că în cele din urmă valoarea copiilor noștri a triumfat. Trebuie să mulțumim acestor copii pentru munca, seriozitatea și efortul de care au dat dovadă. În același timp, nu trebuie sș-i uităm pe părinții acestor copii, niște oameni minunați care au fost mereu alături de noi”, ne-a declarat Cornel Pleșu, cel care a câștigat la rândul său titlul pentru cel mai bun profesor pregătitor din țară.

de Răzvan CĂLIN Câțiva elevi din Bârlad au câștigat principalele trofee la Concursul Național de Muzică ”Florile Copilăriei”. Ediția din acest an a Concursului Național de Muzică ”Florile Copilăriei”, care s-a desfășurat în week-end-ul trecut la Adjud, a fost dominată total de un grup de mici interpreți provenind de la două instituții de învățământ din Bârlad: Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”. Trei dintre laureații acestui concurs sunt frați. Este vorba despre surorile gemene Anisia și Amedeea și fratele lor Fabian Mereuță. Cei trei formează grupul vocal Sweet M care a reușit să câștige premiul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

One comment

  1. Ce cauta turnatorul dovedit de CNSAS Plesu printre copii ? Le arata cum sa „toarne” ? Nu-l mai promovati pe TURNATOR !

%d blogeri au apreciat: