fbpx
Home » National » Raportul care dărâmă imaginea tuturor despre România. Inclusiv a românilor

Raportul care dărâmă imaginea tuturor despre România. Inclusiv a românilor

Faptul că mulți români s-au obișnuit să se plângă mereu, fiind nemulțumiți de guvern, de sistemul de sănătate, de școli și grădinițe, de șefii de la serviciu, de șoferii din trafic și de orice altceva, ne face să nu observăm lucurile frumoase care sunt în jurul nostru.

Și ele chiar există, așa cum o dovedesc studiile. Universitatea Goethe din Germania a desfășurat un amplu studiu la care au participat 53.000 de copii cu vârste cuprinse între zece și 12 ani, din 15 țări. Cercetarea a urmărit să identifice gradul de feriricire al copiilor.

Marea surpriză pentru noi este că, potrivit acestui studiu, copiii din România au adunat cel mai mare punctaj la capitolul fericire, comparativ cu micuții din celelalte 14 state cuprinse în studiu. Astfel, copiii români sunt mai fericiți decât alți copii, în ciuda faptului că familiile lor au venituri mai mici și deseori duc lipsă de un confort material corespunzător.

Astfel, în clasamentul realizat de cercetătorii germani, copiii din România au adunat 9,5 puncte la capitolul fericire. Aceștia sunt urmați de copiii din Columbia, cu 9,3 puncte, după care urmează cei din Israel, cu 9,2 puncte. În Algeria copiii sunt fericiți la un nivel de 9,1 puncte, în timp ce micuții din Turcia au adunat 8,9 puncte.

La coada clasamentului s-au situat copiii din Coreea de Sud (7,6 puncte), cei din Marea Britanie și Polonia (8,4 puncte), cei din Nepal (8,5 puncte), precum și cei din Africa de Sud (8,5 puncte).

Sursa: money.ro

Faptul că mulți români s-au obișnuit să se plângă mereu, fiind nemulțumiți de guvern, de sistemul de sănătate, de școli și grădinițe, de șefii de la serviciu, de șoferii din trafic și de orice altceva, ne face să nu observăm lucurile frumoase care sunt în jurul nostru. Și ele chiar există, așa cum o dovedesc studiile. Universitatea Goethe din Germania a desfășurat un amplu studiu la care au participat 53.000 de copii cu vârste cuprinse între zece și 12 ani, din 15 țări. Cercetarea a urmărit să identifice gradul de feriricire al copiilor. Marea surpriză pentru noi este că, potrivit…

Review Overview

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: