Home » Justitie » Avocata vasluiancă Alina Scafaru, trimisă în judecată de procurorii DNA

Avocata vasluiancă Alina Scafaru, trimisă în judecată de procurorii DNA

de Marian Mocanu
Avocata Alina Scafaru, membră a Baroului Vaslui, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. În sarcina avocatei s-au reținut infracțiuni de dare de mită și introducerea în penitenciar, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool. Avocata Scafaru, în vârstă de 36 ani, și-a ruinat cariera de dragul iubitului ei, Florin Rotariu, un apropiat al cunoscutului clan de interlopi ieșeni „Corduneanu”.

Ieri, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a avocatei Alina Scafaru, fiica unui cunoscut om de afaceri din Negrești, Liviu Scafaru, fost candidat, în 2012,  la un fotoliu  de deputat din partea PPDD. Tânăra avocată a fost trimisă în judecată  sub acuzatia de complicitate la dare de mită și introducerea în penitenciar, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool. Practic, la îndemnul iubitului ei, Florin Rotariu, zis „Cap de porc”, un cunoscut interlop ieșean, aceasta a încercat să mituiască un gardian a Penitenciarului Iași pentru a-i trimite acestuia mai multe sticle de whisky și opt telefoane mobile, incluisv un încărcător de telefon. Afacerea a fost orchestrată de Rotariu, care a încercat să convingă un gardian să-i aducă telefoanele și alte materiale interzise, contra sumei de o mie de euro. Speriat de insistențele deținutului, care execută o pedeapsă privativă de libertate de cinci ani de închisoare, gardianul și-a anunțat superiorii. Aceștia, împreună cu procurorii DNA, au organzat un flagrant, în plasa polițiștilor căzând și avocata Alina Scafaru, cea care a pregătit pachetul și banii aferenți mitei.

Împreună cu avocata și iubitul acesteia a mai fost arestat și trimis în judecată pentru complicitate un alt bărbat, Aurel Craiu, cel care, contra sumei de 300 lei, a preluat de la avocată pachetul pe care l-a remis gardianului. Din câte se pare, inițial „înțelegerea era doar pentru trei telefoane mobile și încărcătorul aferent, însă Rotariu cunoscut ca un apropiat al grupării ieșene Gologan și apropiat al Cordunenilor, a dorit să primească mai multe telefoane care urmau să fie date și altor deținuți din penitenciarul Iași. Din câte se pare, telefoanele urmau să fie folosite la activități ilicite de către membri ai clanului Cordunenilor.

Patru dintre telefoane erau ascunse într-o pâine, celelalte patru într-un borcan cu salată boeuf. De teamă să nu fie surprinsă, Alina Scafaru și-a dat întâlnire cu intermediarul Aurel Craiu în afara municipiului Iași, în curtea Mănăstirii Cetățuia, întâlnirea fiind monitorizată de procurorii DNA.

În cazul în care va fi găsită vinovată, pe lângă excluderea din Barou, avocata Scafaru riscă ani buni de închisoare. Dealtfel, nu este pentru prima dată când membrii familiei Scafaru au de-a face cu rigorile legii. Tatăl avocatei, Liviu Scafaru, a fost acuzat în anul 2012, pe vremea când candida pentru un fotoliu de deputat în colegiul Negrești, că ar fi amenințat cu arma mai mulți alegători. La rândul său, fratele avocatei a fost inculpat pentru trafic de droguri, acesta mai având un dosar penal pentru infracțiuni rutiere, după ce trei copii care se urcaseră pe betoniera condusă de Marius Scafaru au căzut, accidentându-se.

de Marian Mocanu Avocata Alina Scafaru, membră a Baroului Vaslui, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. În sarcina avocatei s-au reținut infracțiuni de dare de mită și introducerea în penitenciar, în mod ilicit, de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor și alcool. Avocata Scafaru, în vârstă de 36 ani, și-a ruinat cariera de dragul iubitului ei, Florin Rotariu, un apropiat al cunoscutului clan de interlopi ieșeni "Corduneanu". Ieri, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a avocatei Alina…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: