Home » National » Suma uriașă pe care o produce un inspector de la Fisc

Suma uriașă pe care o produce un inspector de la Fisc

În inspecțiile pe care le organizează la firme, inspectorii Fiscului se concentrează pe cele de unde pot atrage cât mai mulți bani la buget. Și cifrele sunt de-a dreptul impresionante. Menționăm că cifrele de mai jos nu includ și amenzile și sumele atrase suplimentar de către Direcția de Antifraudă Fiscală.

Un inspector fiscal a făcut, în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, în medie, 2,27 inspecții fiscale la firmele din România, conform Buletinului Statistic Fiscal pentru ultimele trei luni din 2014. Numărul mediu de inspecții fiscale realizate de funcționarii ANAF a scăzut comparativ cu anul 2013, când a fost de 3,64.

Conform documentului, fiecare inspector care a verificat firme în ultimele luni ale anului trecut a atras suplimentar sume nete în valoare medie de aproape 1,5 milioane de lei, în creștere față de perioada similară a anului 2013, când valoarea acestui indicator s-a cifrat la 1,08 milioane lei. Așadar, un inspector fiscal a adus în medie nu mai puțin de 500.000 lei pe lună. Astfel, rezultă că de la fiecare firmă verificată în perioada octombrie-decembrie 2014, Fiscul a atras în plus câte aproximativ 660.000 lei (circa 150.000 euro).

Pentru comparație, în ultimul trimestru din 2013, de la fiecare firmă unde s-au desfășurat inspecții fiscale, au fost atrase sume medii de circa 297.000 lei (circa 67.500 euro). În total, în cadrul activității de inspecție fiscală din ultimele trei luni din 2014, au fost efectuate 16.869 verificări la firmele și persoanele fizice din România, în scădere cu 22,5% față de perioada similară a anului anterior.

În urma acestor inspecții fiscale, au fost stabilite obligații suplimentare în valoare totală de 4,15 miliarde lei, aproape dublu față de ultimele trei luni din 2013, când obligațiile suplimentare s-au situat la 2,44 milioane lei.

Sursa: money.ro

În inspecțiile pe care le organizează la firme, inspectorii Fiscului se concentrează pe cele de unde pot atrage cât mai mulți bani la buget. Și cifrele sunt de-a dreptul impresionante. Menționăm că cifrele de mai jos nu includ și amenzile și sumele atrase suplimentar de către Direcția de Antifraudă Fiscală. Un inspector fiscal a făcut, în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut, în medie, 2,27 inspecții fiscale la firmele din România, conform Buletinului Statistic Fiscal pentru ultimele trei luni din 2014. Numărul mediu de inspecții fiscale realizate de funcționarii ANAF a scăzut comparativ cu anul 2013, când a fost de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: