Home » National » TREBUIE sa stii asta! Ai telefon cu Android? Esti spionat masiv de serviciile secrete americane!

TREBUIE sa stii asta! Ai telefon cu Android? Esti spionat masiv de serviciile secrete americane!

Majoritatea telefoanelor inteligente ruleaza sistemul de operare Android si functioneaza pe baza aplicatiilor din Playstore. Americanii au instalat chiar in marketul oficial spyware, care raporteaza la Washington, intreaga activitate a utilizatorului.

Romanii se numara si ei printre victimele „viermelui”! Informatia de ultima ora a fost dezvaluita de „rebelul” Edward Snowden, detinatorul multor date ultrasecrete, acesta fiind un fost administrator de sistem al CIA. Potrivit unui document secret publicat de Snowden, National Security Agency (NSA), structura secreta americana care supravegheaza „tot ce misca” in spatiul virtual american, a plantat un virus in magazinul de aplicatii accesat de telefoanele si tabletele care ruleaza Android.

Nu poate fi detectat de antivirus

Codul de tip spyware nu este detectat de nici un antivirus si vine la pachet cu majoritatea aplicatiilor gratuite sau cu plata descarcata de pe marketul oficial, ori din alte surse secundare. NSA lucreaza, impreuna cu alte agentii americane, la acest proiect de supraveghere globala a tuturor posesorilor de smartphone, chiar si romani, indiferent de marca sau valoarea telefonului. Proiectul are numele de cod „Irritant Horn”, „Claxonul agresiv”.

Consortiu de patru tari

Americanii colaboreaza, potrivit documentului, cu agentii de spionaj din Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda si Australia, al caror scop comun este exploatarea telefoanelor inteligente in vederea supravegherii.Mecanismul consta in interceptarea conexiunilor telefoanelor cu magazinele de aplicatii, dupa care instalarea unui virus ascuns prin asa numitul „man in the middle attack”, fara ca utilizatorul sa stie ca este spionat. De aici, nu mai e nici un pas pentru ca istoricul cautarilor pe internet, emailurile tale, numerele din agenta, fotografiile personale, practic toate informatiile din telefon, sa ajunga la serviciile secrete. Sute de milioane de utilizatori de smartphone, din intreaga lume, sunt afectati
Acelasi tip de spionaj electronic a fost raportat si la Iphone, dar proiectul a fost abandonat, din motive necunoscute inca.

Sursa: cancan.ro

Majoritatea telefoanelor inteligente ruleaza sistemul de operare Android si functioneaza pe baza aplicatiilor din Playstore. Americanii au instalat chiar in marketul oficial spyware, care raporteaza la Washington, intreaga activitate a utilizatorului. Romanii se numara si ei printre victimele "viermelui"! Informatia de ultima ora a fost dezvaluita de "rebelul" Edward Snowden, detinatorul multor date ultrasecrete, acesta fiind un fost administrator de sistem al CIA. Potrivit unui document secret publicat de Snowden, National Security Agency (NSA), structura secreta americana care supravegheaza "tot ce misca" in spatiul virtual american, a plantat un virus in magazinul de aplicatii accesat de telefoanele si tabletele care…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: