Home » Administratie » Suplimentare importantă a bugetului județului Vaslui

Suplimentare importantă a bugetului județului Vaslui

de Marian MOCANU

Nu mai puțin de 11,2 milioane lei s-au primit, din surse guvernamentale sau europene, la bugetul județului Vaslui. O bună parte din bani, respectiv aproape 6,7 milioane lei, sunt bani de la bugetul de stat pentru programul Național de Dezvoltare Locală. Cu acești bani se vor reabilita nu mai puțin de 70 km drumuri județene, se vor continua lucrările de renovare a Casei Armatei, ori se va construi un garaj pentru autospecialele pompierilor. Nu mai puțin de două milioane lei sunt destinate continuării proiectului de reabilitarea sistemului de apă, canalizare și a stațiilor de epurare din cele patru orașe importante din județ.

Ședința de joi a Consiliului Județean (CJ) Vaslui a adus o veste bună: bugetul a fost rectificat în plus cu nu mai puțin de 11,2 milioane lei. La această sumă se adaugă alți 658.000 lei, primiți din partea Norvegiei pentru construirea unui „Centru de recuparare a victimelor violenței în familia Vaslui”.

Rectificarea cu o sumă atât de mare a provenit în mare parte din fondurile primite de la bugetul de stat pentru Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – suma de aproape 6,7 milioane lei, dar și din sume provenite din excedentul de anul trecut, respectiv 4,5 milioane lei.

Astfel, o parte din banii primiți prin PNDL au destinație precisă, pentru finanțarea proiectului „Reparații capitale și refuncționalizare Casa Armatei Vaslui – Centru cultural județean multifuncțional”. Acest proiect fusese demarat încă de anul trecut, dar, din lipsă de fonduri, lucrările se desfășurau „la relanti”.

Alți 2,1 milioane lei au o destinație la fel de precisă, respectiv pentru decontarea serviciilor de reproiectare a lucrărilor rămase de executat la proiectul major „Reabilitarea proiectului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare a apelor uzate din municipiile Vaslui, Bârlad, huși și orașul Negrești”.

Trebuie spus că în cadrul aceleiași ședințe de Consiliu Județean, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind modificarea unei anexe a studiului de fezabilitate a acestui proiect. Actul adoptat era necesar pentru finanțării lucrărilor rămase de efectuat, pentru care nici măcar nu s-a reușit organizarea licitaților, din următorul Program Operațional Sectorial POS2. În caz contrar, proiectul, cel mai mportant derulat din fonduri europene la nivelul județului vaslui, este în pericol de a nu fi finalizat.

2,24 milioane lei, bani primiți de la bugetul de stat prin PNDL au fost alocați pentru reabilitarea și modernizarea a aproape 70 km de drumuri județene. este vorba printre altele de DJ 245 B: Gherghelești – Corodești – Draxeni – Ivănești, DJ 207J: Bălești – Fâstâci, DJ 242F: trestiana – Mănăstirea grăjdeni, DJ 245A, care face legătura între Lipovăț, Bogdana, Gherghești și Iana, DJ 245 – Drujești – Băcani – Al. Vlehuță – Florești – Oprișița și DJ 244J: Epureni – Horga. Nu mai puțin de 535 mii lei au fost alocați pentru reparațiile curente ale Palatului Administrativ, sumă care însă este departe de necesarul de circa 50 milioane lei pentru reabilitarea completă și consolidarea clădirii. Alți peste 380 mii lei sunt destinați construirii unui garaj pentru autospecialele de pompieri ale ISU „Podul Înalt” Vaslui. Consilierii județeni au probat în unanimitate rectificarea de buget.

de Marian MOCANU Nu mai puțin de 11,2 milioane lei s-au primit, din surse guvernamentale sau europene, la bugetul județului Vaslui. O bună parte din bani, respectiv aproape 6,7 milioane lei, sunt bani de la bugetul de stat pentru programul Național de Dezvoltare Locală. Cu acești bani se vor reabilita nu mai puțin de 70 km drumuri județene, se vor continua lucrările de renovare a Casei Armatei, ori se va construi un garaj pentru autospecialele pompierilor. Nu mai puțin de două milioane lei sunt destinate continuării proiectului de reabilitarea sistemului de apă, canalizare și a stațiilor de epurare din cele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile