Home » National » Tinerii vor putea deveni șoferi la 16 ani

Tinerii vor putea deveni șoferi la 16 ani

Dacă proiectul de lege pe care îl va depune săptămâna aceasta deputatul popularilor Petru Movilă (foto) va fi și pe placul colegilor săi din Parlament, tinerii vor putea deveni șoferi înainte de a împlini 18 ani.

Concret, orice persoană aptă din punct de vedere medical și care a împlinit 16 ani își va putea lua permisul de conducere dacă trece examenul de dobândire a acestuia. Doritorii de permis vor fi supuși unei testări psihologice mai ample, în așa fel încât să facă dovada că nu au probleme din acest punct de vedere. Odată trecut examenul, viitorii șoferi vor putea conduce doar mașini de până la 1000 cmc, iar timp de un an nu vor putea urca singuri la volan, ci doar cu un însoțitor care, la rându-i, trebuie să aibă o exeperiență de minimum cinci ani în ale șofatului. “Cred că un tânăr la 16 ani este destul de matur pentru a putea conduce o mașină de capacitate cilindrică mică, adică de până la 1000 de cmc. În multe țări din Europa și în SUA adolescenții au acest drept. Nu vor conduce însă singuri timp de un an, ci doar cu însoțitor cu experiență care îl va ajuta să dobândească abilitățile necesare unui bun conducător auto”, ne-a declarat deputatul PMP.

Sursa: libertatea.ro

Dacă proiectul de lege pe care îl va depune săptămâna aceasta deputatul popularilor Petru Movilă (foto) va fi și pe placul colegilor săi din Parlament, tinerii vor putea deveni șoferi înainte de a împlini 18 ani. Concret, orice persoană aptă din punct de vedere medical și care a împlinit 16 ani își va putea lua permisul de conducere dacă trece examenul de dobândire a acestuia. Doritorii de permis vor fi supuși unei testări psihologice mai ample, în așa fel încât să facă dovada că nu au probleme din acest punct de vedere. Odată trecut examenul, viitorii șoferi vor putea conduce…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile