Home » National » VREMEA devine instabilă. PROGNOZA METEO pentru luni și marți

VREMEA devine instabilă. PROGNOZA METEO pentru luni și marți

Luni, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea ușor în majoritatea regiunilor. În sudul, centrul, nord-vestul și nordul țării vor fi înnorări temporar accentuate și mai ales după-amiaza și noaptea se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și cu aspect de vijelie, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp și vor fi căderi de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor apărea pe spații mai restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în Dealurile de Vest, în Oltenia și pe litoral și 31 de grade în Moldova, iar cele minime se vor situa între 9 și 18 grade.

LA BUCUREȘTI:

Luni, cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate după-amiază și noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima va fi de 14…15 grade.

ÎN ȚARĂ:

Marți, vremea va fi în general instabilă, iar în special în jumătatea de vest a țării și ușor mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată. În vest, centru și nord și local în restul teritoriului, temporar vor fi înnorări accentuate, ploi ce vor avea și caracter de aversă, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe spații mici se vor cumula cantități de apă mai însemnate și izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: