Home » Administratie » Patru miliarde pentru un centru de informare turistică

Patru miliarde pentru un centru de informare turistică

de Marian MOCANU

De câteva zile, au început lucrările la noul Centru Municipal de Informare și Promovare Turistică. Situat în centrul municipiului Vaslui, pe locul parcării de lângă Banca Comercială Română, noul centru ar trebui să fie gata la sfârșitul lunii octombrie. Din păcate, pin construcția acestui obiectiv, se vor reduce și mai mult numărul locurilor de parcare în centrul orașului, capitol la care deja Vasluiul este deficitar.

centru turistic2Au demarat lucrările la noul Centru Municipal de Informare și Promovare Turistică, obiectiv de investiții ce va fi realizat din bugetul Primăriei Vaslui. Centrul are ca scop declarat reliefarea potențialului turistic vasluian și românesc prin acțiunile de promovare întreprinse, cum ar fi participarea la târguri și expoziții naționale și internaționale. Un alt obiectiv este generarea de notorietate atât în rândul tour-operatorilor, cât și în rândul centrelor de informare și instituțiilor de cultură și publice și va avea ca efect creșterea gradului de conștientizare în rândul populației.

Costul investiției este de aproape 440.000 lei, din care 168.000 lei pentru construcția efectivă și o sumă ceva mai mare, de 177.000 lei, pentru dotări.

Pe amplasamentul de pe strada Ștefan cel Mare, lângă BCR, urmează a fi ridicată o construcție care va cuprinde o sală de primire a vizitatorilor, de peste 40 mp, o magazie și un grup sanitar, suprafața totală fiind de puțin peste 46 mp. Sala de primire va fi dotată cu toate echipamentele necesare, atât de comunicații, dar și un panou de informare, monitor cu touch-screen și mai multe televizoare LCD.

Un angajat al municipalității va fi prezent pentru a da relații și a veni în sprijinul eventualilor solicitanți ai serviciilor de informare și promovare oferite de acest centru. Termenul de finalizare a acestui proiect este sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Teoretic, dat fiind dezvoltarea rapidă a municipiului și în perspectiva în care se va realiza implementarea polului metropolitan Vaslui, acest centru de informare este mai mult decât binevenit.

În practică, o investiție a Consiliului Județean Vaslui, mult mai puțin costisitoare, respectiv centrul de informare aflat la intrarea în instituție, nu prea și-a atins scopul. Acesta a fost accesat doar de două ori pe parcursul anului trecut de persoane curioase de a vedea potențialul turistic al județului. În plus, vor dispare și mai bine de 15 locuri de parcare, capitol la care centrul municipiului Vaslui stă foarte prost.

de Marian MOCANU De câteva zile, au început lucrările la noul Centru Municipal de Informare și Promovare Turistică. Situat în centrul municipiului Vaslui, pe locul parcării de lângă Banca Comercială Română, noul centru ar trebui să fie gata la sfârșitul lunii octombrie. Din păcate, pin construcția acestui obiectiv, se vor reduce și mai mult numărul locurilor de parcare în centrul orașului, capitol la care deja Vasluiul este deficitar. Au demarat lucrările la noul Centru Municipal de Informare și Promovare Turistică, obiectiv de investiții ce va fi realizat din bugetul Primăriei Vaslui. Centrul are ca scop declarat reliefarea potențialului turistic vasluian…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. mai parcam in gara, la bariera sau pe la Kaufland si o mergem prin gropile de pe trotuarele abia facute.. bravo, gindire magica… a cui o fi oare?

  2. Rad si cainii

    De parca ar fi cine stie ce zona turistica.

%d blogeri au apreciat: