Home » National » Adrian Sârbu va fi plasat în arest la domiciliu. Decizia instanței este definitivă

Adrian Sârbu va fi plasat în arest la domiciliu. Decizia instanței este definitivă

Adrian Sârbu, care se află în arest preventiv din 3 februarie, va fi plasat în arest la domiciliu, au decis definitiv, marți, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ).

Potrivit deciziei ICCJ, Adrian Sârbu va fi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe durata arestului la domiciliu, Adrian Sârbu are obligația să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat și să nu comunice, direct sau indirect, cu ceilalți inculpați, cu martorii din dosar și cu expertul desemnat de Parchet în acest caz.

ICCJ a menținut, astfel, decizia luată în urmă cu o săptămână de magistrații Curții de Apel București, care au admis solicitarea făcută de Adrian Sârbu, de revocare a arestării preventive și de înlocuire cu o măsură preventivă mai ușoară, dispunând plasarea acestuia în arest la domiciliu.

În motivarea deciziei de plasare în arest la domiciliu, magistrații Curții de Apel București arătau că ”această măsură preventivă este suficientă la acest moment procesual pentru asigurarea bunei desfășurări a procesului penal”. De asemenea, magistrații mai spun că ”menținerea în stare de arest preventiv nu se justifică nici din perspectiva definitivării urmăririi penale și a situației probatoriului administrat în cauză, în condițiile în care se așteaptă finalizarea expertizei financiar-contabile, astfel că nu există riscul afectării bunei desfășurări a procesului penal”.

În 2 februarie, Adrian Sârbu a fost reținut pentru 24 de ore, în baza unei ordonanțe emise de procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. O zi mai târziu, magistrații Curții de Apel București au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzațiile de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare, decizia nefiind definitivă. În 11 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut decizia Curții de Apel București, de arestare preventivă.

Sursa: mediafax.ro

Adrian Sârbu, care se află în arest preventiv din 3 februarie, va fi plasat în arest la domiciliu, au decis definitiv, marți, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Potrivit deciziei ICCJ, Adrian Sârbu va fi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Pe durata arestului la domiciliu, Adrian Sârbu are obligația să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat și să nu comunice, direct sau indirect, cu ceilalți inculpați, cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: