Home » Business » Miliardarii din Europa sunt cei mai bogati din lume, cu o avere medie de 5,7 mld. dolari. Americanii sunt cei mai filantropi, iar asiaticii se imbogatesc de tineri

Miliardarii din Europa sunt cei mai bogati din lume, cu o avere medie de 5,7 mld. dolari. Americanii sunt cei mai filantropi, iar asiaticii se imbogatesc de tineri

Miliardarii europeni sunt mai bogati decat omologii lor americani si asiatici cu o avere medie de 5,7 miliarde de dolari, arata un studiu publicat marti de banca elvetiana UBS si firma de consultanta PwC, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Comparativ, averea medie a miliardarilor americani este de 4,5 miliarde de dolari iar a celor asiatici este de 3,2 miliarde de dolari.
Daca miliardarii din Asia au o avere mai mica, ei sunt in schimb mai tineri decat omologii lor americani sau europeni cu o varsta medie de 57 de ani, cu 10 ani mai putin decat omologii lor.
De altfel, UBS si PwC sustin ca Asia va fi centrul celei de-a doua varste de aur pentru miliardari. Pentru Josef Stadler de la UBS perioada actuala, caracterizata printr-o creare accelerata de bogatie, este similara cu varsta de aur inregistrata la sfarsitul secolului 19 si inceputul secolului 20 cand SUA si Europa au cunoscut o explozie a spiritului de antreprenoriat care a declansat primul val de inovare din istoria moderna.
Studiul publicat marti a fost realizat pe un esantion de 1.300 de miliardari din intreaga lume. Din acestia 47% sunt din SUA, 36% sunt din Asia si 17% din Europa. Potrivit studiului, majoritatea noilor miliardari din SUA au facut avere in sectorul financiar in timp ce cea mai mare parte a averilor formate in ultimii 20 de ani in Europa si Asia isi au originea in sectorul bunurilor de consum. De asemenea, studiul arata ca un sfert dintre miliardarii asiatici au crescut in saracie, comparativ cu 8% in SUA si doar 6% in Europa.
Studiul mai arata ca in domeniul filantropic miliardarii de astazi au tendinta de a se concentra pe actiunile care furnizeaza rezultate tangibile si masurabile. Acest fenomen de ‘filantropie vizibila’ se manifesta in special in SUA unde peste 100 de miliardari au aderat la initiativa ‘Giving Pledge’ lansata de Bill Gates, prin care au promis ca vor dona peste 50% din averea lor unor cauze filantropice.
Sursa: incont.ro
Miliardarii europeni sunt mai bogati decat omologii lor americani si asiatici cu o avere medie de 5,7 miliarde de dolari, arata un studiu publicat marti de banca elvetiana UBS si firma de consultanta PwC, transmite AFP, potrivit Agerpres. Comparativ, averea medie a miliardarilor americani este de 4,5 miliarde de dolari iar a celor asiatici este de 3,2 miliarde de dolari. Daca miliardarii din Asia au o avere mai mica, ei sunt in schimb mai tineri decat omologii lor americani sau europeni cu o varsta medie de 57 de ani, cu 10 ani mai putin decat omologii lor. De altfel, UBS…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: