Home » Sanatate » Spitalul barladean încearcă să motiveze medicii de la Urgențe

Spitalul barladean încearcă să motiveze medicii de la Urgențe

de Mihaela NICULESCU

De o lună, medicii de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au început să primească ceva mai mulți bani pentru gărzile efectuate în timpul săptămânii. Conducerea spitalului a considerat oportună această majorare luând în calcul volumul mare de muncă al urgentiștilor și încercând să atragă alți medici către CPU Bârlad.

Pe 10 aprilie, Consiliul de Administrație al spitalului a hotărât majorarea, începând cu 1 aprilie, a sporului pe ora de gardă obișnuită de la 50% la 75%. Hotărârea Consiliului de Administrație este valabilă pentru toți medicii de la CPU (medici generaliști cu derogare în urgențe, medici generaliști cu competențe în urgențe și medici urgentiști primari). În ceea ce privește garda în week-end, cuantumul acesteia rămâne neschimbat. Pe lângă acest spor, medicii de la CPU beneficiază de un spor de secție de 50%.

Deși a publicat un anunț de scoatere la concurs a șase posturi de medici urgentiști, până ieri nu înscrisese nimeni. Conducerea spitalului speră că până la sfârșitul lunii va putea coopta măcar un medic urgentist sau doi. Se are în vedere desființarea CPU din secția Pediatrie, rămânând în corpul principal al spitalului un sigur astfel de compartiment. Acest lucru se va putea realiza numai dacă vor fi ocupate cele două posturi de medici urgentiști pediatri.

de Mihaela NICULESCU De o lună, medicii de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au început să primească ceva mai mulți bani pentru gărzile efectuate în timpul săptămânii. Conducerea spitalului a considerat oportună această majorare luând în calcul volumul mare de muncă al urgentiștilor și încercând să atragă alți medici către CPU Bârlad. Pe 10 aprilie, Consiliul de Administrație al spitalului a hotărât majorarea, începând cu 1 aprilie, a sporului pe ora de gardă obișnuită de la 50% la 75%. Hotărârea Consiliului de Administrație este valabilă pentru toți medicii de la CPU…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: