Home » Social » ISU a primit autofreze și șenilată pentru intevenții

ISU a primit autofreze și șenilată pentru intevenții

de Roxana NĂSTASĂ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a primit o șenilată, un Duster 4×4 și trei autofreze cu care să se intervină în sprijinul cetățenilor. Șenilata și isu dotare autofreze si senilatao autofreză au ajuns la vasluieni, o autofreză la bârlădeni și o autofreză urmează să ajungă la Huși, până în luna octombrie. Acestea au fost achziționate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă”, derulat de Consiliul Județean Vaslui, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST. Ieri, proiectul a fost prezentat la sediul ISU. Au fost de față prefectul județului, Andrei Puică, subprefectul Mircea Gologan, Valeriu Caragață din partea Consiliului Județean și șefii instituțiilor care se ocupă de intervenții, în speță pompieri, jandarmi, poliție și ambulanță.

Proiectul este implementat pe toată regiunea Nord-Est și în cadrul lui se vor achiziționa 24 de autofreze multifuncționale de zăpadă și șase vehicule cu șenile, pentru toate cele șase județe din zonă. Bugetul întregului proiect, ce se va derula în 18 luni, este de 20 de milioane de lei. Echipamenete vor ajuta în situațiile de urgență, nemaifiind nevoie iarna să se apeleze la alte servicii publice pentru a debloca drumurile și a ajunge în locurile greu accesibile. Având în vedere problemele deosebite din zona Moldovei, iarna mai ales, dotările erau absolut necesare, consideră șeful ISU Vaslui, colenel Neculai Olaru: „În cadrul celor patru cereri de finanțare am primit cinci ambulanțe, 15 autospeciale cu apă și spumă, platforma de lucru la înățime și acum o șenilată cu o Duster 4×4 și trei autofreze. În ultimii cinci ani, pentru noi, cei de la ISU, iarna a devenit un anotimp extrem de greu. Acum însă, începând de iarna viitoare ambulanța va pleca în tandem cu autofreza. Ne bucurăm de acestea, însă nu numai pentru iarnă, ci și pentru vară, asta pentru că autofreza o putem folosi și la inundații că absoarbe apa, o putem folosi și la incendii, având o capacitate de șapte mii de litri de apă, cinci mii de litri pe minut”.

Prefectul vrea șenilate și la Huși și Bârlad și macara în județ

senilataPrefectul județului Vaslui s-a declarat mulțumit de proiect și rezultate, însă a adus în discuție și necesitatea unei șenilate la Huși și a uneia la Bârlad, și a unei macarale în județ care să intervină la nevoie.
„Proiectul este în implementare și am văzut rezultatele. Trebuie luat în calcul însă și faptul că și la Bârlad și la Huși e nevoie de șenilată, nu numai la Vaslui. Și acolo sunt probleme și durează până ajunge asta de la Vaslui la Bârlad. De asemena, urmare a ceea ce s-a întâmplat anul acesta, când am avut două autocisterne răsturnate, e neapărat nevoie de o macara în județ pentru situații critice. La noi, în județ, este una singură dar, se ajunge greu la ea. Să sperăm că vor fi achiziționate utilajele de care este nevoie”, a spus prefectul.
Necesitatea unei macarale a susținut-o și colonelul Olaru, care a spus că este necesară nu numai când e vorba de autocisterne, dar și în caz de un seism puternic și în alte situații.

de Roxana NĂSTASĂ Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a primit o șenilată, un Duster 4x4 și trei autofreze cu care să se intervină în sprijinul cetățenilor. Șenilata și o autofreză au ajuns la vasluieni, o autofreză la bârlădeni și o autofreză urmează să ajungă la Huși, până în luna octombrie. Acestea au fost achziționate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității și calității sistemului de intervenție în situații de urgență în condiții de iarnă”, derulat de Consiliul Județean Vaslui, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST. Ieri, proiectul a fost prezentat la sediul ISU. Au fost de față prefectul județului, Andrei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Sunt binevenite in judetul nostru,dar dupa ce iarna si-a luat tributul.O tanara in varsta de 25 de ani din comuna Deleni a decedat in ambulanta SAJ in decembrie 2014 , care din cauza zapezii a ramas blocata la intrarea in comuna,Astazi ar fi trait daca aceste utilaje veneau mai devreme.Doi copii minori au ramas fara mama.
    Sa speram ca nu vom mai avea tragedii in judet.

%d blogeri au apreciat: