Home » Sanatate » Să învățăm mersul corect

Să învățăm mersul corect

de Mihaela NICULESCU

Sâmbătă, 6 iunie, înainte de spectacolul „Prințesa, pescarul și balaurul”, de la ora 10.30, părinții și copiii care vor fi prezenți în sala Teatrului „Victor Ion Popa” vor putea beneficia de câteva minute de informare în legătură cu deficiențele de mers și statică ale piciorului la copii cu vârste între 2 și 14 ani.

Activitatea face parte din cadrul unei campanii pe care o firmă de specialitate o desfășoară în țară până pe 15 iunie. Având în vedere că 80% dintre copii se confruntă cu o deficiență de mers, campania este binevenită. Părinții vor afla astfel care sunt pașii pentru recuperarea deficiențelor identificate, dar și soluții optime de recuperare.
Alături de specialiștii orteziști, va fi prezent la activitate și dr. Anton Popovici, medic pediatru la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad.
„Deficiențele de mers și de statică ale piciorului, neidentificate la timp, pot produce, în timp, diferite tulburări ale membrelor inferioare și ale coloanei. Este nevoie de activități sportive, inclusiv în unitățile de învățământ și de încurajarea mersului cu picioarele goale pe nisip sau iarbă. Igiena mersului ar trebui învățată de la primii pași pe care copilul îi face și ulterior supravegheată de părinți și cadre didactice. Părinții trebuie să asigure o dietă corespunzătoare copilului, pentru că, în cazul unui copil supraponderal, riscurile de a dezvolta tulburări ortopedice sunt foarte mari”, ne-a declarat dr. Anton Popovici.

de Mihaela NICULESCU Sâmbătă, 6 iunie, înainte de spectacolul „Prințesa, pescarul și balaurul”, de la ora 10.30, părinții și copiii care vor fi prezenți în sala Teatrului „Victor Ion Popa” vor putea beneficia de câteva minute de informare în legătură cu deficiențele de mers și statică ale piciorului la copii cu vârste între 2 și 14 ani. Activitatea face parte din cadrul unei campanii pe care o firmă de specialitate o desfășoară în țară până pe 15 iunie. Având în vedere că 80% dintre copii se confruntă cu o deficiență de mers, campania este binevenită. Părinții vor afla astfel care…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: