fbpx
Home » National » Cutremur de 3 grade în zona Vrancea, cu epicentrul în județul Buzău

Cutremur de 3 grade în zona Vrancea, cu epicentrul în județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 20.13, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la adâncimea de 117 kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sărat (42 de kilometri), Covasna (46 de kilometri), Focșani (51 de kilometri), Buzău (51 de kilometri) și Vălenii de Munte (59 de kilometri).

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie și 16 martie, ultimul având epicentrul în județul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simțit și în București și a fost urmat de mai multe replici, care nu au depășit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați. Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Sursa: mediafax.ro

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 20.13, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind în județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la adâncimea de 117 kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sărat (42 de kilometri), Covasna (46 de kilometri), Focșani (51 de kilometri), Buzău (51 de kilometri) și Vălenii de Munte (59 de kilometri). De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie și 16 martie, ultimul având epicentrul…

Review Overview

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: